Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι άλλοι 200 στην ανεργία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Διακόσιοι περίπου εργαζόμενοι έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας στο νομό Πιερίας μετά το κλείσιμο της γερμανικής κλωστοϋφαντουργίας "ΚΟΡΤΑΓΚ",η οποία λειτουργούσε στην περιοχή από το 1975. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης επικαλούνται οικονομικά προβλήματα και το διεθνή ανταγωνισμό. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί ιδιοκτήτες δραστηριοποιούνται τον τελευταίο καιρό στην Τσεχία, όπου άνοιξαν δύο υφαντήρια.

"Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή και σ' ένα οικονομικό καθεστώς που κανένας αρμόδιος φορέας δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση μιας καθόλα βιώσιμης επιχείρησης, που με το κλείσιμό της οδηγείται τόσος κόσμος στην ανεργία και στην εξαθλίωση", δηλώνει στο "Ρ" ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της "ΚΟΡΤΑΓΚ", Στέφανος Τσώτσιου."Ιδιαίτερα σοβαρό - προσθέτει - είναι το πρόβλημα με τους εργαζόμενους που είναι πάνω από 50 ετών, οι οποίοι όχι μόνο αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα απασχόλησης μετά από 20 χρόνια δουλιάς, αλλά δε θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν και τα απαραίτητα ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους. Ακόμη, στην επιχείρηση δούλευαν πολλά ζευγάρια που τώρα με το κλείσιμό της δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα".

Ο Στ. Τσώτσιου τονίζει ακόμη ότι η παραγωγική δραστηριότητα στο νομό Πιερίας φθίνει συνεχώς και το μόνο που μένει στην περιοχή είναι οι μονάδες παροχής υπηρεσιών. Οπως σημειώνει, μετά το 1990 πολλές βιοτεχνίες και βιομηχανίες, κυρίως στον ιματισμό και στην κλωστοϋφαντουργία, έκλεισαν, ενώ κάποιες από αυτές μετέφεραν τη δραστηριότητά τους στις γειτονικές χώρες αναζητώντας φτηνότερα εργατικά χέρια. Από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ακόμη κάποιες υπολειτουργούν, ενώ άλλες δεν πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ