Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κουβέντα να γίνεται...

Τις γνωστές υπουργικές αποφάσεις για την καθήλωση των συντάξεων ανακοίνωσε... ο πρωθυπουργός, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή! Πλήρης κάλυψη στον Μ. Νεκτάριο και τις προκλητικές του θέσεις για ΙΚΑ και δημόσια νοσοκομεία!

Μετά από δίμηνη κωλυσιεργία, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε τελικά χτες με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,μόνο και μόνο για να απορρίψει ασυζητητί όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων και να επαναλάβει τις κυβερνητικές αποφάσεις για 1,4% διορθωτικό ποσό και αυξήσεις - κοροϊδία 2,5% για το '99.

Ο πρωθυπουργός, σε μια ακόμα πρόκληση προς τους απόμαχους της δουλιάς, αλλά και όλους τους ασφαλισμένους, έσπευσε να καλύψει πλήρως τον νέο διοικητή του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριο,και τις αλλεπάλληλες θρασύτατες δηλώσεις του για μετατροπή του ΙΚΑ σε επιχείρηση, που θα πουλάει υπηρεσίες, καιτων νοσοκομείων σε Ανώνυμες Εταιρίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Εκείνο το οποίο η κυβέρνηση και ο διοικητής του ΙΚΑ έχουν επανειλημμένα επισημάνει, είναι ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός της δραστηριότητας των Ταμείων"...

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ισχυριζόμενος ότι "προστατεύσαμε το εισόδημα των συνταξιούχων και το αυξήσαμε με τη νέα εισοδηματική πολιτική"!Εφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει άδικο το αίτημα των συνταξιούχων για επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, με τη φαιδρή δικαιολογία ότι "υπάρχουν και συνταξιούχοι με πολύ μεγάλα εισοδήματα"... Επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι αυξήθηκε το ΕΚΑΣ, το επίδομα ντροπής, όπως το χαρακτηρίζουν οι συνταξιούχοι, και κατέληξε σημειώνοντας πως "η κυβέρνηση σε μια περίοδο που έχει να πετύχει μεγάλους εθνικούς στόχους, όπως είναι η ΟΝΕ, διαμορφώνει και υλοποιεί κοινωνικές πολιτικές"!

Ο Χ. Τριάντης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους έξω απ' τη Βουλή συνταξιούχους, τόνισε: "Στις 19 Γενάρη, στην προηγούμενη κινητοποίησή μας, είχαμε πει ότι αν δεν υπάρξει θετική απάντηση του πρωθυπουργού στα αιτήματά μας στη συνάντηση που θα γινόταν, δηλαδή τη σημερινή, τότε να μη γίνει. Υπήρξε κυβερνητική δέσμευση ότι θα δώσει απαντήσεις. Ομως σήμερα που συναντηθήκαμε, απέρριψε όλα τα αιτήματά μας. Αυτή είναι η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Φεύγουμε με άδεια χέρια και ο μόνος δρόμος για μας είναι η συνέχιση του αγώνα".

Ο Δ. Μαυροδόγλου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μας δήλωσε: "Στη συνάντηση επικεντρώσαμε ιδιαίτερα την κουβέντα στο ασφαλιστικό και στις αλλεπάλληλες δηλώσεις του νέου διοικητή του ΙΚΑ. Εκφράσαμε τους φόβους μας για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Κίνδυνοι, που προέρχονται απ' την προσήλωση της κυβέρνησης στις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου", του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός δεν πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις δηλώσεις Νεκτάριου, που ουσιαστικά κινούνται στα πλαίσια της διαβόητης έκθεσης Σπράου. Επίσης απέρριψε όλα τα αιτήματά μας. Επομένως ο αγώνας συνεχίζεται. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 17 Μάρτη στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και προγραμματίζουμε νέες κινητοποιήσεις".

Σ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, συνταξιούχοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη συνέχιση της εξοντωτικής πολιτικής σε βάρος τους και απαιτώντας θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ