Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πραξικοπηματικοί αποκλεισμοί!

Με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών, την αφαίρεση της πρωτιάς από την ΕΣΑΚ και τον έλεγχο του ΕΚ Λάρισας, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ "αποφάσισαν και διέταξαν" τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων πέντε σωματείων! ΕΣΑΚ: "Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τετελεσμένα"

Το "ψαλίδι" άδραξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας,προκειμένου να διαμορφώσουν κατά "τα καλά και συμφέροντα" τους συσχετισμούς στο 24ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Οργάνωσης που διεξάγεται σήμερα και αύριο.

Κεντρικός στόχος τους είναι το "κόντεμα" της ΕΣΑΚ, η οποία είναι καθαρά πρώτη δύναμη στο σύνολο των 180 αντιπροσώπων και η διατήρηση του ελέγχου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας από τις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού, σε μια περίοδο δραματικής όξυνσης των προβλημάτων των εργαζομένων.

Ετσι, προχωρώντας σ' ένα ανοιχτό συνδικαλιστικό πραξικόπημα, συναποφάσισαν, στα πλαίσια της πλειοψηφίας που διαθέτουν στην απερχόμενη διοίκηση, να "κόψουν" με το "έτσι θέλω" από το συνέδριο τους αντιπροσώπους τεσσάρων σωματείων όπου πλειοψηφεί συντριπτικά η ΕΣΑΚ και ενός ακόμα σωματείου. Πρόκειται για τα σωματεία: Κλωστοϋφαντουργών,εμποροϋπαλλήλων,εργαζομένων στις επιχειρήσεις πλαστικών,σερβιτόρων και ιατρικών επισκεπτών.

Τα προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τις δυο παρατάξεις είναι εντελώς φαιδρά - όπως, π.χ., στην περίπτωση του σωματείου σερβιτόρων, ότι υπάρχει δήθεν πληροφορία... πως εκκρεμεί ένσταση κατά των αρχαιρεσιών, χωρίς βεβαίως να ισχύει κάτι τέτοιο - έως προκλητικά, όπως, π.χ., στην περίπτωση του σωματείου κλωστοϋφαντουργών, ότι έχουν ψηφίσει απολυμένοι!

Συνολικά γίνεται απόπειρα να αποκλειστούν περίπου 25 αντιπρόσωποι της ΕΣΑΚ. Η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανένας ότι πρόκειται για σωματεία που έχουν κάνει εδώ και αρκετό καιρό αρχαιρεσίες, τις οποίες ουδείς έχει αμφισβητήσει ή προσβάλλει, ενώ οι αντιπρόσωποί τους έχουν νομιμοποιηθεί από την ίδια απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΛ και έχουν λάβει μέρος σε Γενικές Συνελεύσεις αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου.

Χαρακτηριστικό των αυθαίρετων και πραξικοπηματικών μεθοδεύσεων, είναι ακόμα το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που οι συνεταίροι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ "αποφάσισαν και διέταξαν" τον αποκλεισμό των πιο πάνω σωματείων, αποφάσισαν να δώσουν κάρτα εισόδου στο συνέδριο στους αντιπροσώπους του Συλλόγου της Αγροτικής Τράπεζας, των οποίων η θητεία έχει λήξει από τον Απρίλη του 1998!

Να σημειωθεί ότι η κατάπτυστη απόφαση σκοπιμότητας της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΛ, μέχρι χτες δεν είχε διατυπωθεί εγγράφως, ώστε να μην μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια, ενώ δεν είχε συνταχθεί ούτε μητρώο αντιπροσώπων!

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το βράδυ στη Λάρισα οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν πραξικοπηματικούς αποκλεισμούς και τετελεσμένα, που στόχο έχουν την αλλοίωση των συσχετισμών σε βάρος των ταξικών δυνάμεων και την ανάδειξη μιας πλασματικής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ