Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε χάνει χρόνο η Β. Παπανδρέου

Από την πρώτη της συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, η νέα υπουργός Δημόσιας Διοίκησης έδειξε τα "δόντια" της

Την πρώτη συνάντηση με την νέα υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου είχε χτες το πρωί η ΑΔΕΔΥ.Αν και εθιμοτυπική η συνάντηση, η υπουργός φρόντισε να ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών, στο όνομα της "αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης" και δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία νέων Οργανισμών σε υπουργεία και υπηρεσίες, που θα εξειδικεύουν παραπέρα τις αντιδραστικές διατάξεις του "νέου" δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Μπορεί να μη σας βρουν σύμφωνους, αλλά είναι απαραίτητοι"!

Ακόμα και το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις όχι μόνο δεν προωθείται, αλλά διαφαίνεται να αλλάζει και προς το χειρότερο, καθώς η υπουργός σημείωσε πως το... επεξεργάζεται ακόμα το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Δ. Αγκαβανάκης,μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε: "Το συμπέρασμα από τη συνάντηση είναι ότι η κυβέρνηση θέλει μια διοίκηση στυγνό μηχανισμό προώθησης της αντιλαϊκής ευρωενωσιακής πολιτικής. Στα πλαίσια αυτά υπεραμύνθηκε των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων 1.750 δημοσίων υπηρεσιών, ενώ με τους νέους Οργανισμούς που θα κάνει, επιδιώκει να γίνουν άμεσα εφαρμόσιμες οι αντιδημοκρατικές διατάξεις του κώδικα. Ακόμα και το νομοσχέδιο καρικατούρα - συλλογικών συμβάσεων "μαγειρεύεται" προς το χειρότερο. Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης", αποδεχόμενες τον κεντρικό στόχο περιόρισαν την κριτική σε επιμέρους ζητήματα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουν πως δεν πάει άλλο με αυτή την κυβερνητική πολιτική, με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ