Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους οι οικοδόμοι

Απεργούν πανελλαδικά την ερχόμενη Τετάρτη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 17 Μάρτη οι οικοδόμοι και στα πλαίσια της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Οι οικοδόμοι Αθήνας - Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 πμ στην πλατεία Κάνιγγος.

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνει, με προκήρυξή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με κύριο σύνθημα: "Δυναμώνουμε την αντίστασή μας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω απ' τις διεκδικήσεις μας".

Η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνει ότι η παράδοση Οτσαλάν, οι διώξεις των Κούρδων προσφύγων, η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών για το μακέλεμα του σερβικού λαού, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δε στρέφεται μόνο ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και ενάντια στους λαούς που παλεύουν για ανεξαρτησία.

Σημειώνει ότι η επίθεση της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα των εργασιακών δικαιωμάτων εντείνεται και ότι μετά τη διά νόμου κατάργηση του 8ωρου και της πλήρους απασχόλησης τώρα στο στόχαστρο είναι η κοινωνική ασφάλιση.

Αναφέρει ότι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο 2676/'99 - που είναι προάγγελος της πλήρους διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης - εκτός από τις άλλες κατάπτυστες ρυθμίσεις, η κυβέρνηση συμπεριέλαβε τελευταία στιγμή και τροπολογία που μειώνει το συντελεστή υπολογισμού των ενσήμων των οικοδόμων. Την επίσπευση αυτού του στόχου - συνεχίζει - σηματοδοτεί ο διορισμός του προέδρου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Μ. Νεκτάριου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.

Υπογραμμίζει ότι "αυτός ο αντεργατικός οδοστρωτήρας, που στο πέρασμά του διαλύει ό,τι οι εργαζόμενοι και ο λαός επέβαλαν με μακρόχρονους αγώνες, πρέπει να ακινητοποιηθεί, να καταστραφεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ