Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Βακτηρίδιο - δολοφόνος σε νοσοκομείο του Μεξικού...

Βακτηρίδιο - δολοφόνος έχει προκαλέσει από τα μέσα Ιούλη το θάνατο έντεκα βρεφών στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και τη μόλυνση 41 άλλων. Η εστία μόλυνσης εντοπίστηκε σε μία από τις υπηρεσίες του δημόσιου νοσοκομείου της πόλης. Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του νοσοκομείου, Εδουάρδο Ροντρίγκες, η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς το "βακτηρίδιο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά...". Σημείωσε, μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που αυτό το συγκεκριμένο βακτηρίδιο προκαλεί τόσους θανάτους.

Παρόμοια περιστατικά βρεφικής θνησιμότητας αναφέρθηκαν και την περασμένη χρονιά, οπότε 18 νεογνά πέθαναν, επίσης, από βακτηριδιακή μόλυνση στο ίδιο νοσοκομείο.

...και υπερχρεωμένα νοσοκομεία στη Βενεζουέλα

Το νοσοκομείο "Δομίνγκο Λουσιάνι" δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Καράκας αλλά και από εκείνα που φέρουν τη φήμη του κακού πιστωτή στη Βενεζουέλα. Χτες η διοίκηση του νοσοκομείου, αδυνατώντας να πληρώσει το χρέος των 90.000 δολαρίων σε εταιρία τροφοδοσίας, ανακοίνωσε ότι σταματά αναγκαστικά τα γεύματα στους νοσηλευόμενους. Εκανε, μάλιστα, έκκληση στους συγγενείς των ασθενών να προμηθεύουν οι ίδιοι τροφή στα αγαπημένα τους πρόσωπα, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε θα φανεί εάν η κυβέρνηση θα ξεπληρώσει το χρέος του νοσοκομείου στην εταιρία τροφοδοσίας...

Το νοσοκομείο "Δομίνγκο Λουσιάνι", χωρητικότητας 620 κλινών, βρίσκεται στο προάστιο Πετάρε, που μαστίζεται από την εγκληματικότητα. Δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΣΟΣΙΕΪΤΕΝΤ ΠΡΕΣ, πολλά νοσοκομεία της Βενεζουέλας, αν και θεωρούνται από τα καλύτερα της Λατινικής Αμερικής, συχνά έχουν ελλείψεις σε βελόνες, γάζες, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ