Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΣ
Κινητοποιήσεις για επαναλειτουργία

ΝΕ Αχα'ϊας του ΚΚΕ: Απαιτείται λύση υπέρ των εργαζομένων και του λαού

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Κινητοποιήσεις εξάγγειλε χτες το σωματείο εργαζομένων της "Πειραϊκής Πατραϊκής" Πάτρας ("Αλληλεγγύη"), ζητώντας άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, τη διάθεση όλου του ποσού του προγράμματος συντήρησης, τη μη αποχώρηση των απασχολούμενων στο πρόγραμμα συντήρησης μέχρι να δοθεί οριστική λύση κλπ.

Σε συνέντευξη Τύπου το ΔΣ του σωματείου σημείωσε πως ο αγώνας είναι "αγώνας εθνικός για το μέλλον και την προοπτική" και κάλεσε το λαό της Πάτρας να συμπαρασταθεί. Εξαγγέλθηκαν "δυναμικές κινητοποιήσεις που θα έχουν καταιγιστική μορφή και θα επαναλαμβάνονται". Σαν τέτοια θα είναι ο αποκλεισμός επ' αόριστον της σιδηροδρομικής γραμμής που περνά από το εργοστάσιο. Ο πρόεδρος του σωματείου, Δ. Γκολφινόπουλος,απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν την οργάνωση των κινητοποιήσεων, καθώς και την κλιμάκωσή τους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης, μπροστά στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις, καλεί σήμερα σε σύσκεψη το προεδρείο του σωματείου, το οποίο επιφυλάσσεται για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανάλογα με το πόσο πειστικές θα είναι οι υποσχέσεις που θα πάρει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως το σίριαλ με την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Π-Π πρέπει να τελειώσει. Λύση - τονίζει - προς όφελος των εργαζομένων και γενικότερα του λαού δεν πρόκειται να υπάρξει με αιτήματα - "ασπιρίνες". "Από τη στιγμή - σημειώνει - που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει και τα υπόλοιπα κόμματα (ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΙ) στηρίζουν το πρόγραμμα σύγκλισης και τις αντιλαϊκές επιλογές της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι καθαρό ότι οδηγούνται σε καταστροφή οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, με τη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κέντρο και παροχής χαμηλών, υποβαθμισμένων υπηρεσιών".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ, "απαιτείται σήμερα το εργατικό κίνημα και οι φορείς της πόλης να διατρανώσουν ανυπακοή και αντίστασή στις δεσμεύσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της GATT. Με την πάλη τους να επιβάλουν μια άλλη οικονομική πολιτική αντιμονοπωλιακής ανάπτυξης, βασισμένη στην αγροτική οικονομία και τη βιομηχανία". Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει ότι η μόνη ρεαλιστική λύση για την Π-Π είναι η παραγωγική επαναλειτουργία της σαν ενιαία επιχείρηση με τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης με κορμό την Π-Π και την εφαρμογή κλαδικής αντιμονοπωλιακής πολιτικής,επισημαίνει και σήμερα ότι "αυτή η μόνη λύση για το μέλλον της Π-Π, αλλά και του κλάδου γενικότερα, αναδεικνύει την ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων της περιοχής στους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης".

Τέλος, τονίζει την ανάγκη για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, με την αποφασιστική ενίσχυση και στήριξη του ΚΚΕ, "του μόνου κόμματος που σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για τη λειτουργία και τη δυναμική ανάπτυξη της Π-Π και την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ