Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αισχύλεια '96"

Με την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής (26/8 - 15/9), στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας (πρώην σαπουνοποιείο Κανελλόπουλου) αρχίζουν φέτος οι εκδηλώσεις "Αισχύλεια '96".Η έκθεση φιλοξενεί έργα των: Α. Αλκαλάη, Γ. Βεργιτσάκη, Π. Γουλάκου, Μ. Ζαμπούρα, Μ. Ζησίου, Μ. Ηλία, Ν. Κληρονόμου, Α. Λίτη, Χ. Μαρκίδη, Λ. Μπέμπη, Κ. Παπανικολάου, Ν. Στρατάκη, Ε. Τόππα και Α. Χατζηγιαννάκη.

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενούνται οι εκθέσεις: γκραβούρας με τίτλο "Η Ελευσίνα διά μέσου των αιώνων",βιβλίου Ελευσίνιων συγγραφέων και ζωγραφικής της Αννας Πήττα.

Εξάλλου, από 1 έως 14/9 τα "Αισχύλεια '96" φιλοξενούν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο Παλαιό Ελαιουργείο. Συγκεκριμένα: στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το μουσικό δρώμενο "Ορφεία Γήρυς" του Ηλία Παπαδόπουλου και τον "Οιδίποδα Τύραννο" του Σοφοκλή από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.

Στο Ελαιουργείο θα παρακολουθήσουμε συναυλίες των: Σωκράτη Μάλαμα (26/8), Ντέιβιντ Λιντς (28/8), Χάικ Χατζιάν (30/8), Μάτζικ ντε Σπελ (31/8) τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην Κοινότητα Παρέμβασης κατά των Ναρκωτικών "Νόστος", Πολυφωνικά Πωγωνίου με "Παλιοκαιρινές Ηπειρώτικες Μνήμες" (6/9) και των καθηγητών του Πνευματικού Κέντρου Ελευσίνας με το ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη "Αξιον Εστί" (9/9).

Ο ίδιος χώρος θα δεχθεί και το θεατρικό λόγο με τις παραστάσεις "Κασσάνδρα" με τη Μάγια Λυμπεροπούλου (2/9), "Μορφές από το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού" με την Αννα Κοκκίνου, Βραδιά Σύγχρονου Χορού με τις ομάδες "Μετακίνηση" και "Ωκυρόη" (8/9) και "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου από τη θεατρική ομάδα "Αττις" του Θόδωρου Τερζόπουλου (14/9). Τέλος στις 11/9 θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων τεσσάρων Ελευσίνιων ποιητών.

Επίσης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,στις 7/9, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα "Η Πολιτιστική Ταυτότητα της Ελευσίνας. Προτάσεις - Αξιοποίηση" ενώ στις 15/9, στην πλατεία Ανω Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί λαογραφικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ