Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προεκλογικοί εκβιασμοί βιομηχάνων

Επιμένει να κρατά κλειστό το εργοστάσιο, μέχρι να του δοθούν 500 εκατ. δραχμές, ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΠΑΛ στο Βόλο, ενώ προέκυψε και προεκλογικό ενδιαφέρον για την αγορά της "Βαμβακουργίας"

Ανένδοτος στην εκβιαστική απαίτησή του - ενόψει και των εκλογών - για χρηματοδότηση με 500 εκατ. δραχμές, προκειμένου να επαναλειτουργήσει τη ΒΙΟΠΑΛ,την οποία οι εργαζόμενοι βρήκαν κλειστή επιστρέφοντας από τις άδειές τους, παραμένει ο ιδιοκτήτης της, Μ. Τσιπλάκος.Την απαίτησή του επανέλαβε χτες, κατά τη συνάντησή του με τον γραμματέα της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκο,και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, Θ. Ευθυμίου,οι οποίοι ζήτησαν την άμεση επαναλειτουργία της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης ζητά ουσιαστικά τα χρήματα που κατέβαλε ως πρόστιμο για τις ατασθαλίες και τα διπλοζυγίσματα, τα οποία είχαν γίνει στο εκκοκκιστήριό του.

Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν χτες γενική συνέλευση συζητώντας την πρόταση του σωματείου για κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, εάν μέχρι τότε ο ιδιοκτήτης δεν έχει επαναλειτουργήσει την επιχείρηση και δεν παρέμβει και η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Ανάμεσα στις κινήσεις στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι είναι κινητοποιήσεις και στην Αθήνα, επαφή με τα πολιτικά κόμματα και διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Βόλο σε συνεργασία με άλλους φορείς και συνδικάτα της πόλης.

Οι συνδικαλιστές στη συνάντησή τους με τον ιδιοκτήτη της ΒΙΟΠΑΛ, ζήτησαν να ανοίξει η επιχείρηση τη Δευτέρα, να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι και να μην απολυθεί κανείς. Αντιμετώπισαν όμως την επιμονή του ιδιοκτήτη, ο οποίος θεωρεί "γόνιμη" την προεκλογική περίοδο για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.

"Βαμβακουργία Βόλου"

Η συγκυρία των εκλογών έδωσε όμως την ευκαιρία και σε άλλους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και τους εργαζόμενους, όπως στην περίπτωση της "Βαμβακουργίας Βόλου",η οποία παραμένει κλειστή και οι 530 εργαζόμενοι σε αυτήν αγωνιούν για την αδιαφορία του ιδιοκτήτη της Μπακάλη.Χτες, στη Νομαρχία Βόλου έγινε συνάντηση αρμόδιων παραγόντων, στην οποία ο Γ. Αλεξανδρίδης,μάνατζερ του ομίλου επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας,εκδήλωσε το ενδιαφέρον να αγοράσει την επιχείρηση σε δυο μήνες! Ο επιχειρηματίας φαίνεται επίσης να είναι στενός φίλος του Μπακάλη, ο οποίος δεν έχει καταθέσει ακόμα ούτε μελέτη για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, ούτε το 1 δισ. δραχμές που περίμεναν οι πιστώτριες τράπεζες για να συναινέσουν στην επαναλειτουργία. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά της "Βαμβακουργίας Βόλου",σ' αυτές τις συνθήκες, εκτιμάται ότι είναι άλλη μια προεκλογική κίνηση που θα δημιουργήσει προσδοκίες στους εργαζόμενους για παρέμβαση της κυβέρνησης.

  • Εξάλλου χτες, δημοσιεύτηκε από την "ΕΤΒΑ Φάινανς", διακήρυξη διαγωνισμού για την πώληση της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" Βόλου,η οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει στις 12 Σεπτέμβρη. Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο πριν κλείσει η "Π - Π" Βόλου είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 100 εκατ. δραχμές για ανανέωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν τις αποζημιώσεις (2001-09-29 00:00:00.0)
Εμπαίζονται οι άνεργοι της Μαγνησίας (1999-06-26 00:00:00.0)
Μαχητικά, ταξικά στην απεργία (1998-11-07 00:00:00.0)
Κακό ξεκίνημα (1997-11-21 00:00:00.0)
Ενίσχυση σε ανέργους (1997-03-20 00:00:00.0)
Ξέμεινε... πάλι από ρευστό (1996-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ