Κυριακή 25 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Διαδηλώσεις υπέρ των μεταναστών και συγκρούσεις...

ΠΑΡΙΣΙ.-

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το προάστιο "Βενσάν" του Παρισιού, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για τη βίαιη και αναίσχυντη σύλληψη των Αφρικανών λαθρομεταναστών στην εκκλησία του Αγίου Βερνάρδου.

Οι αστυνομικοί, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χρησιμοποιώντας ισχυρούς προβολείς, προσπάθησαν να κρατήσουν τους πάνω από 6.500 διαδηλωτές μακριά από το Κέντρο Κράτησης του Βενσάν, όπου είχαν οδηγηθεί πολλοί από τους Αφρικανούς. Οι διαδηλωτές ανταπάντησαν με πετροβολισμό και οι συμπλοκές γενικεύτηκαν για να τερματιστούν νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το γαλλικό ραδιοσταθμό "Φρανσέ Ανφό", στη διάρκεια των χτεσινών συγκρούσεων, τραυματίστηκαν πάνω από 20 διαδηλωτές. Αντίθετα, το υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι οι διαδηλωτές διαλύθηκαν λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ ανακοίνωσε ότι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου επρόκειτο να απελαθούν στο Μαλί τα μέλη της πρώτης ομάδας των Αφρικανών με στρατιωτικό αεροσκάφος από αεροπορική βάση του βόρειου Παρισιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ