Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλη τροφή στους σχολάρχες

Δυο νέες "επαγγελματικές ειδικότητες" σε βάρος του κλάδου των Φυσικοθεραπευτών

Αλλος ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, αυτήν τη φορά ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών, παραδίνεται από την κυβέρνηση, διά μέσου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) στα νύχια των σχολαρχών.

Ο ΟΕΕΚ αποφάσισε και αναμένεται να ανακοινώσει παραμονές εκλογών τη σύσταση δύο "επαγγελματικών ειδικοτήτων" του "Κινησιοθεραπευτή" και του "Λουτροθεραπευτή" στα ΙΕΚ, αφού φαίνεται πως υπέκυψε στις πιέσεις των σχολαρχών, που από καιρό έχουν βάλει στο μάτι τον κλάδο των Φυσικοθεραπευτών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι τα δύο παραπάνω εμφανιζόμενα ως νέα επαγγέλματα "δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυσικοθεραπευτικές πράξεις (τομείς της Φυσικοθεραπείας) που εκτελούνται από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές των αντίστοιχων σχολών υγείας των ΤΕΙ. Αυτές οι Φυσικοθεραπευτικές πράξεις, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, ρητά αναφέρονται σε μια σειρά Προεδρικά Διατάγματα, από τα οποία απορρέουν και τα επαγγελματικά δικαιώματα του νομικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος του Φυσικοθεραπευτή". Επίσης ο Σύλλογος τονίζει ότι "η Φυσικοθεραπεία εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο επιτήδειων σχολαρχών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που κατά καιρούς εισηγούνται στον ΟΕΕΚ διάφορες φυσικοθεραπευτικές πράξεις ως "ειδικότητες"".

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ίδρυση των δύο αυτών νέων ειδικοτήτων ΙΕΚ γίνεται παρά την αντίθετη άποψη του υπουργείου Υγείας, το οποίο με έγγραφό του προς τον ΟΕΕΚ από τον περασμένο Ιούλη, ανέφερε ρητά ότι ο τομέας της Φυσικοθεραπείας καλύπτεται πλήρως από τους απόφοιτους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο ίδιο έγγραφο το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης ότι "δεν πρέπει να δημιουργούνται τμήματα νέων ειδικοτήτων ΙΕΚ, που ήδη λειτουργούν σε άλλα επίπεδα σπουδών και πάντως όχι χωρίς την άποψη του υπουργείου Υγείας".

Με δήλωσή του στο "Ρ" ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Γρ. Πετρόπουλος, είπε ότι η υπονόμευση του κλάδου των Φυσικοθεραπευτών μέσω της ίδρυσης τέτοιων ειδικοτήτων ΙΕΚ αποτελεί προσωπική ευθύνη του προέδρου του ΟΕΕΚ Ν. Μαριά. "Μια τέτοια ενέργεια είναι το βούτυρο στο ψωμί των σχολαρχών, που έχουν σαν στόχο να εξαπολύσουν γενικευμένη επίθεση άλωσης ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων για να διευρύνουν το πελατολόγιό τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ