Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Αντεπίθεση ελπίδας και προοπτικής

Προεκλογικό χαρακτήρα αποκτούν πλέον οι προφεστιβαλικές. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις στο Αίγιο και το Λουτράκι

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Αίγιο και το Λουτράκι, που έγιναν την Κυριακή 25 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ διατράνωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν και να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την πρόοδο και το σοσιαλισμό. Την απόφασή τους να "ρίξουν κόκκινο" στη συντηρητική "νύχτα".

Η εκδήλωση στο Αίγιο ήταν μαζική. Εφτά χρόνια είχε να γίνει κάτι ανάλογο. Οι νέοι του Αιγίου - ίσως διψασμένοι απ' αυτή την εφτάχρονη έλλειψη - ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νέων κομμουνιστών. Η παρουσία τους εκεί δεν ήταν καθόλου ευκαιριακή, αφού πολλοί απ' αυτούς συμπλήρωσαν κάρτα γνωριμίας με την ΚΝΕ και ζήτησαν να ενταχθούν στην Οργάνωση. Αισθητή ήταν και η παρουσία εκπροσώπων των μαζικών φορέων της πόλης.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος,γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας, που επισήμανε την ανάγκη της νεολαίας να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανώσει τη δράση της και να περάσει στην αντεπίθεση. Σημείωσε πως οι νέοι δεν πρέπει να εκχωρήσουν την περηφάνιά τους και να μετατραπούν σε προεκλογική πελατεία των ρουσφετολόγων, αλλά να ακολουθήσουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Εξήγησε τους λόγους που έκαναν την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές, οι οποίοι βασίζονται στις εντολές των Βρυξελλών για άσκηση σκληρότερης λιτότητας με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Τέλος, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ για να χτυπηθεί ο δικομματισμός, να απεγκλωβιστούν δυνάμεις που σήμερα παγιδεύονται από τις σειρήνες των κομμάτων της συναίνεσης και να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής για το λαό και τον τόπο.

Στο Λουτράκι

Ανάλογη απήχηση είχε και η εκδήλωση της ΚΝΕ στο Λουτράκι, όπου χαιρέτισε ο Βασίλης Κανιάρης,μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κώστας Μπάτσικας,γραμματέας Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Το ΚΚΕ, σημείωσε, μπαίνει σ' αυτή με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά και τη σιγουριά ότι θα βγει απ' αυτή δυναμωμένο. Γιατί οι κομμουνιστές δεν περίμεναν τις εκλογές για να επικοινωνήσουν με το λαό. Ηταν πάντα μπροστά στους μικρούς και μεγάλους αγώνες και σε σημαντικό βαθμό έβαλαν φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Γι' αυτό και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ μετά τις εκλογές θα σηματοδοτήσει πιο μαζικούς και δυνατούς αγώνες και περισσότερες δυνατότητες για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για την ανατροπή του αντιλαϊκού οικοδομήματος.

Αναφερόμενος στην ΚΝΕ ο Κ. Μπάτσικας τόνισε πως η νικηφόρα πορεία του 22ου Φεστιβάλ θα εκφραστεί "με το να ρίξουν οι νέοι κόκκινο στη νύχτα και λάδι στη φωτιά για να απλωθούν οι αγώνες της νεολαίας. Οι νέοι - πρόσθεσε - είναι με το μέλλον και την προοπτική, ψηφίζουν ΚΚΕ".Ο γραμματέας Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ να πάνε "στο λαό με ψηλά το κεφάλι, γιατί μπορούμε να κοιτάμε το λαό στα μάτια, επειδή πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση της πάλης: Ημασταν στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ΕΒΕ, της νεολαίας".

Ο Κ. Μπάτσικας κατάγγειλε ως πρώτο δείγμα του νέου ήθους και ύφους του "κεντροαριστερού εκσυγχρονισμού" την παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης αστυνομικών οργάνων, που ζητούσαν τα στοιχεία του γραμματέα της ΝΕ Κορινθίας Θ. Παπαδόπουλου για να του υποβάλουν μήνυση, επειδή "δεν υπήρχε άδεια πώλησης βιβλίων στο χώρο του Φεστιβάλ" (!). Κατάγγειλε, επίσης, τη στάση του δημάρχου Κιάτου, στελέχους του "ΣΥΝ" κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποκαθήλωση των πανό της ΚΝΕ. "Οι κομμουνιστές - κατέληξε ο Κ. Μπάτσικας - είναι αγύριστα κεφάλια και μπορούν να καταφέρουν μέσα σε μια μέρα ό,τι μπορούν να κάνουν έναν ολόκληρο χρόνο: Να φτάσει η φωνή τους στο λαό, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε αγρότη, σε κάθε νέο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ