Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετοιμάζουν και νέα διόδια

Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει τη φορομπηχτική της πολιτική και μέσω της λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων στους εθνικούς δρόμους, εκτός από το διπλασιασμό της τιμής στους ήδη υπάρχοντες, με πρόσχημα την εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση της κατασκευής διαφόρων τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου. Στην πραγματικότητα βέβαια, θέλει την αύξηση της τιμής των διοδίων, προκειμένου να "δελεάσει" τους ιδιώτες κατασκευαστές να κατασκευάσουν τα τμήματα αυτά της Εγνατίας και του ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) με τη μέθοδο της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης - συγχρηματοδότησης.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", δέχεται εισηγήσεις για την επαναλειτουργία των σταθμών διοδίων Ευζώνων (Μακεδονία) και Δρυμώνα (Μαγνησία), η τιμή στους οποίους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 500 δρχ. Επίσης προτείνεται η λειτουργία παράπλευρων στην εθνική οδό σταθμών διοδίων, πέρα από αυτόν που άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι στους Αγίους Θεοδώρους, στο Βελεστίνο και στη διασταύρωση της Νέας Περάμου.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες εισηγήσεις, προτείνεται η επαναλειτουργία των παλιών σταθμών διοδίων στο Κιάτο και το Αίγιο.

Η λειτουργία αυτών των σταθμών διοδίων, για ευνόητους λόγους, δεν πρόκειται να γίνει πριν τις εκλογές. Πιο πιθανό είναι να λειτουργήσουν από τις αρχές του 1997 με τις νέες τσουχτερές τιμές, αφού για τότε προσδιορίζεται η επιβολή γενικότερα διπλασιασμού της τιμής των διοδίων, στην κατεύθυνση, μέχρι το 2000, οι σημερινές τιμές να έχουν υπερδεκαπλασιαστεί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ