Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφικές ματιές

"70 χρόνια φωτορεπορτάζ",ονομάζεται η έκθεση του Μανώλη Μεγαλοκονόμου,που εγκαινιάζεται στις 3 του Σεπτέμβρη, στην αίθουσα "Κόντογλου" του "Πνευματικού Κέντρου" του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Ο Μ. Μεγαλοκονόμου γεννήθηκε στη Σμύρνη. Το 1922, με τη μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης, το μόνο που διέσωσε, ήταν η φωτογραφική του μηχανή. Ερχόμενος στην Αθήνα, άρχισε να φωτογραφίζει και να συγκεντρώνει μοναδικά σκίτσα και φωτογραφίες της πρωτεύουσας. Τις ενδιαφέρουσες αυτές "μνήμες", έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό, στην τωρινή έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 14/9.

Στις 3 του Σεπτέμβρη επίσης, στην αίθουσα "Τσίλερ" του "Πνευματικού Κέντρου" του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζεται και η ετήσια έκθεση φωτογραφίας, των καθηγητών και των σπουδαστών της "Σχολής Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου". Θα διαρκέσει μέχρι τις 13/9.

Φωτογραφική και η έκθεση που εγκαινιάζεται την ίδια μέρα, στο Ινστιτούτο"Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16). Τίτλος της: "Εικόνες της πρώτης Ολυμπιάδας".Περιλαμβάνει φωτογραφίες των: Αλμπερτ Μάγιερ (Γερμανία), Ιωάννη Λαμπάκη, Νικολάου Μπίρκου, Παύλου Μελά, Ιωάννη Μακρόπουλου (Ελλάδα), καθώς και τουΤόμας Κέρτις (ΗΠΑ). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η του Οκτώβρη και θα λειτουργεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή (9πμ έως 5μμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ