Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χειμερινές "σχεδίες"

Τρία έργα θα παρουσιάσει, την ερχόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός "Φάσμα",στο "Απλό Θέατρο". Στην Κεντρική Σκηνή θα παρουσιαστούν τα έργα: "Μόλι Σουίνι" του Μπράιαν Φρίελ,σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα,σκηνικά - κοστούμιαΓιώργου Πάτσα.Παίζουν: Σάρα Λίπετ, Στέλιος Καλογερόπουλος, Μάνος Σταλάκης."Τοιχογραφία" του Λαέρτη Μαδαρού,σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίτη,σκηνικά - κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου.Παίζουν: Αλέκα Παϊζη, Μάνος Σταλάκης, Αργυρώ Πιπίνη.Στη Νέα Σκηνή θα ανέβει η "Προδοσία" τουΠίντερ σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη,σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Κατσιαδάκη και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

  • Εναρκτήριο έργο των "Μορφών",στον κάτω όροφο του "Εμπρός" θα είναι το τελευταίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ "Το κρυπτογράφημα",που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή.Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι η Ράνια Οικονομίδου και ο Δημήτρης Καταλειφός.
  • Στην Κεντρική Σκηνή του "Αμόρε",το "Θέατρο του Νότου" θα παρουσιάσει τρία έργα: "Τερέζα Ρακέν" του Εμίλ Ζολά,σε μετάφραση Κλαίρης Μιτσοτάκη,σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,σκηνικά Λίλης Πεζανού,κοστούμια Κλαιρ Μπρέσγουελ.Παίζουν: Μάγια Λυμπεροπούλου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ιωάννα Τσιριγκούλη,κ. ά. (Πρεμιέρα στο Βόλο 8 του Νοέμβρη και στην Αθήνα 15 του Νοέμβρη). "Η Δούκισσα του Μάλφι" του Τζον Ουέμπστερ,σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη,σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.Παίζουν: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Στάθης Κακκαβάς,κ. ά. (πρεμιέρα 15 Γενάρη). "Οσοι έχασαν τον ύπνο τους" του Τάκη Θεοδωρόπουλου,σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Στάθης Κακκαβάς, Χρύσα Σπηλιώτη,κ. ά. (Πρεμιέρα 12 Μάρτη).

Αλλα τρία έργα θα ανέβουν και στον Εξώστη του "Αμόρε"."Επτά Μιμίαμβοι" του Ηρώνδα,σε μετάφραση Σωτήρη Κακίση και Στέφανου Κουμανούδη,σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη. Παίζουν: Κώστας Ζαχαράκης, Μανώλης Μαυροματάκης, Φαίη Κοκκινοπούλου,κ. ά. (5/11). "Καζανόβα" της Μαρίνας Τσβετάεβα σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά,σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού,σκηνικά Αγγελου Αγγελή. Παίζουν: Θέμις Πάνου, Αννα Μάσχα, Αλέξανδρος Λογοθέτης,κ. ά. (14/1/97). "Φάουστ" του Γκαίτε,σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά,σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη,σκηνικά - κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη.Παίζουν: Αρης Λεμπεσόπουλος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ναταλία Δραγούμη,κ. ά. (11/3/97).

  • Τέσσερα έργα θα ανεβάσει στο θέατρο "Ερευνας" ο Δημήτρης Ποταμίτης."Η Αμπιγκέιλ κάνει πάρτι" του Μάικ Λι,μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του λονδρέζικου θεάτρου. Το έργο θα ανέβει σε μετάφραση και σκηνοθεσίαΔ. Ποταμίτη και θα παίζεται εναλλάξ με τον "Ελληνα Βάτραχο" τουΔ. Ποταμίτη.Το Γενάρη θα ανέβει το έργο του Ουάρτον "Μπέρντι, ο άνθρωπος πουλί",του οποίου η κινηματογραφική εκδοχή από τον Αλαν Πάρκερ χαρακτηρίστηκε ταινία - σταθμός. Στην Παιδική - Νεανική Σκηνή θα παρουσιαστεί το "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Σαίξπηρ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σε μορφή θεατρικού παιχνιδιού, με την ενεργό συμμετοχή των θεατών.
  • Στο θέατρο "Διονύσια" θα βρίσκεται φέτος η Σμαρούλα Γιούλη,που θα ανεβάσει τη "Φιλουμένα Μαρτουράνο" του Ντε Φίλιππο.Συμπρωταγωνιστής της θα είναι ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίες παραστάσεις (2005-01-26 00:00:00.0)
Πάμε «Θέατρο Τέχνης»; (2005-01-23 00:00:00.0)
Το θέατρο ψυχαγωγεί, «εκπαιδεύει», προβληματίζει (2002-12-22 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για χειμώνα (2001-09-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-12-05 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (1997-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ