Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμάζονται για χειμώνα

Ξεκίνησαν οι πρόβες σε πολλά θέατρα για τις χειμερινές τους παραστάσεις. Στο θέατρο «Κατερίνας Βασιλάκου» το θέατρο «Διαδρομή» ανεβάζει τον «Επιστάτη» του Πίντερ, σε μετάφραση Κώστα Σταματίου, σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα. Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μίμης Χρυσομάλλης και Γιάννης Θωμάς.

  • Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται και οι πρόβες του έργου «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, που θ' ανέβει στο «Λαμπέτη», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Κοραλία Καράντη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κλέων Γρηγοριάδης.
  • «Ο άλλος δρόμος» είναι ο τίτλος του έργου της Φρανσουάζ Ντορίν, που θα ανέβει στις 12 του Οκτώβρη, στο Θέατρο «Αλφα». Οι παραστάσεις θα είναι αφιερωμένες στον Δημήτρη Χορν, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά το έργο στην Ελλάδα, το 1979 στο Θέατρο «Κάπα», με τον τίτλο «Χιτ». Θέμα της επίκαιρης αυτή κοινωνικής σάτιρας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή οικογένεια, όταν θελήσει να αναθρέψει τα παιδιά της, στη σκληρή και απάνθρωπη αυτή εποχή. Η μετάφραση είναι της Μαρίας Κύρκου, η ελεύθερη απόδοση του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Ληναίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Σαριδάκη, η μουσική του Γιώργου Ανδρέου, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ και η χορογραφία της Τάνιας Ρωσσοπούλου. Παίζουν: Στέφανος Ληναίος, Ελλη Φωτίου, Γιώργος Τζώρτζης, Γιώργος Χαλεπλής, Στέφανος Ιατρίδης, Σαράντος Γεωγλερής, Μαίρη Βλάχου.
  • Το έργο του Ιψεν «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» θα ανεβάσει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Αλκυονίς» το «Μοντέρνο Θέατρο», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα. Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Ντένη Θεμελή, κ.ά. Στη Νεανική Σκηνή θα συνεχιστούν οι παραστάσεις με «Το ημερολόγιο ενός τρελού» με τον Γιώργο Μεσσάλα. Ενώ, στην Παιδική Σκηνή θα ανέβει η παράσταση «Ο παππούς μας ο Παπαδιαμάντης» βασισμένη σε κείμενα του μεγάλου πεζογράφου.
  • Το έργο «Μόλλυ Μπλουμ», το τελευταίο κεφάλαιο από το μυθιστόρημα «Οδυσσέας» του Τζέιμς Τζόις θα παρουσιαστεί στο «Από Μηχανής Θέατρο», σε μετάφραση Σωκράτη Καψάσκη, σκηνοθεσία Δημήτρη Οικονόμου και σκηνικά Πολυτίμης Μαχαίρα. Στο ρόλο της Μόλλυς Μπλουμ η Αγλαΐα Παππά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ