Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Μοναδικό χορευτικό σύνολο

Χορευτικό σύνολο «Αλβιν Εϊλι»
Χορευτικό σύνολο «Αλβιν Εϊλι»
Με το διάσημο χορευτικό συγκρότημα «Αλβιν Εϊλι Αμέρικαν Ντανς Θίατερ», το πρώτο «έγχρωμο» σύνολο που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, κλείνει ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο, αύριο και την Τρίτη. Με χορευτές της περήφανης ράτσας των Αφρο - και Λατίνο - Αμερικανών, το συγκρότημα κατέκτησε το αθηναϊκό κοινό από το 1979, ενώ εμφανίστηκε και το 1996. Επιστρέφει με χορογραφήματα που ξεκινούν από την Αφρο-καραϊβική κληρονομιά, τη μοναδική πολιτισμική έκφραση των έγχρωμων, τα ιδιώματα του μπαλέτου και του μόντερν, της ποπ, της έθνικ και του μιούζικαλ. Ολες οι δημιουργίες του συγκροτήματος αποτέλεσαν και αποτελούν μείγμα ακαδημαϊκού μπαλέτου, μοντέρνου χορού και τζαζ.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1958 από τον έγχρωμο χορευτή και χορογράφο Αλβιν Εϊλι και κατέκτησε γρήγορα το διεθνές κοινό με τις περιοδείες του σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Ν. Αμερική και Ευρώπη. Το 1970 πήρε το Α` βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Παρισιού, ένα από τα πολλά βραβεία που έλαβε το συγκρότημα του Αλβιν Εϊλι, ο οποίος πίστευε ότι «ο χορός ανήκει σε κάθε άνθρωπο - από τον άνθρωπο γεννήθηκε και πρέπει πάντα να επιστρέφει στον άνθρωπο».

Το συγκρότημα θα δώσει επίσης παραστάσεις και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Δημητρίων» (27, 28, 29/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ