Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα του φθινοπώρου

Με εκθέσεις ζωγραφικής υποδέχονται οι αίθουσες τέχνης της Αθήνας το φθινόπωρο. Στην αίθουσα "Μπουζιάνη" (Ξενοφώντος 7), το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων οργανώνει έκθεση έργων ζωγραφικής της Φανής Ρουμελιώτη - Μαργαρίτη.Η έκθεση, που έχει ως τίτλο της "Σπίτια της παλιάς Αθήνας",εγκαινιάζεται στις 4 του Σεπτέμβρη. Παρουσιάζονται 30 έργα της ζωγράφου, με θέματα παρμένα από την παλιά Αθήνα: Σπίτια, αρχοντικά, ταβερνάκια, πλακιώτικα στενά, βυζαντινές εκκλησίες, συνθέσεις με αρχοντικά και σύγχρονες πολυκατοικίες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 του Σεπτέμβρη.

Στις 3 του Σεπτέμβρη εγκαινιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) έκθεση έργων ζωγραφικής του Ρουμάνου Μαρσέλ Μουντεάν.

"Πηγή έμπνευσης", όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης, "είναι η βίωση της καθημερινότητας, της καθημερινής ζωής, με τις συνεχείς εμπειρίες που προσφέρει, η ανακάλυψη απλών πραγμάτων με τη βοήθεια της όρασης ...με τον τρόπο αυτό γραμμές, χρώματα και μορφές γίνονται, με την έμπνευση, δημιούργημα...". Στην έκθεση ο Μ. Μουντεάν θα παρουσιάσει πορτρέτα, τοπία από την Ελλάδα κ. ά. Η ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση θα διαρκέσει μέχρι τις 13/9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ