Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εχθροί των αγροτών ζητούν την ψήφο τους!

Τον Μάρτη του 1995 ο ηρωικός ξεσηκωμός των αγροτών συγκλόνισε την Ελλάδα. Η πρωτοφανής ενότητα, ο δυναμισμός, η αντοχή και η αποφασιστικότητα των αγροτών μπροστά στην ενορχηστρωμένη καθολική εκστρατεία των ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, έκανε πολλούς να ανησυχήσουν. Η αγανάκτηση και η οργή των αγροτών, για πρώτη φορά ίσως τόσο καθαρά, στράφηκε ευθέως κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά των καταστροφικών συμφωνιών Μάαστριχτ, ΚΑΠ, ΓΚΑΤΤ κλπ. Ηταν φυσικό επόμενο λοιπόν, αυτοί που έχουν αναλάβει εργολαβικά στη χώρα μας την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, οι θιασώτες και απολογητές του Μάαστριχτ να ανησυχήσουν.

Να μερικές ενδεικτικές, αλλά χαρακτηριστικές δηλώσεις της υποκρισίας όλων αυτών που προσπαθούν τώρα δημαγωγικά και με ψεύτικες υποσχέσεις να αποσπάσουν την ψήφο των αγροτών:

  • "Η κινητοποίηση των ομάδων πίεσης των μεγαλοαγροτών έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην ελληνική οικονομία... είναι ανάγκη το καθεστώς εσωτερικού αποκλεισμού να σταματήσει αμέσως και να αποκατασταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και πολιτών" (Κων. Σημίτης, τότε υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας).
  • "Η κινητοποίηση των αγροτών είναι ποδοσφαιρικού τύπου εκδήλωση" (Γ. Μουτσόπουλος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας).
  • "Ενα μπλόκο λιγότερο μετρά από χτες η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς οι συγκεντρωθέντες στον Αλμυρό αγρότες πήραν τα μηχανήματά τους, μετά την επιτυχημένη παρέμβαση του νομάρχη Μαγνησίας, Π. Σκοτεινιώτη" ("ΑΥΓΗ" 24 Μάρτη 1995).
  • "Κάθε κοινωνική ομάδα έχει δικαίωμα να διεκδικεί τα αιτήματά της, αλλά ποτέ σε βάρος κάποιας άλλης" (Ντόρα Μπακογιάννη).
  • "Οι αγρότες που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι ολιγάριθμοι και κινούνται έξω από το πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας" (Γ. Παπαντωνίου, τότε και τώρα υπουργός Εθνικής Οικονομίας).
  • "Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και αντεθνικές ενέργειες των αγροτών" (Γ. Φλώρος, νομάρχης Λάρισας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ).
  • "Τριάντα τρακτέρ και 100 άνθρωποι σε κάθε κόμβο κλείνουν τους δρόμους, όχι εναντίον του κράτους, αλλά του λαού" (Θ. Πάγκαλος).
  • "Είναι τραμπούκοι, παρακρατικοί και τσιφλικάδες... τόσα χρόνια στη Γερμανία δεν είδα εργάτη από τη Θεσσαλία" (Λ. Κωνσταντινίδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ).
  • "Δεν εκφράζω τη συμπάθειά μου προς αυτούς που δε θέλουν να φορολογηθούν" (Μ. Δαμανάκη).
  • "Είμαι οπαδός και αλληλέγγυος με τη σκληρότερη δυνατή αντιμετώπιση για όσους κινητοποιούνται. Αποτελεί την έσχατη εξαχρείωση για όσους υποστηρίζουν αυτές τις κινητοποιήσεις" (Θ. Πάγκαλος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ