Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Αρειος Πάγος για τα επιδόματα ενοικίου

Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, σε περίπτωση που εργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση έχουν τα ίδια προσόντα και παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και εφόσον ο εργοδότης δίνει σε έναν επίδομα ενοικίου, τότε είναι υποχρεωμένος να παράσχει το επίδομα και στους άλλους εργαζόμενους.

Στο σκεπτικό του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως βάση της αρχής της ισότητας και σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 22 του Συντάγματος και του άρθρου 288 του Αστικού Κώδικα, δεν επιτρέπεται η άνιση μεταχείριση από τον εργοδότη των εργαζόμενων που έχουν τα ίδια προσόντα και κάνουν την ίδια εργασία στην επιχείρηση, εκτός αν δικαιολογείται εξαίρεση ή απόκλιση εξαιτίας αντικειμενικών λόγων. Επομένως, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να επεκτείνει σε όλους τους μισθωτούς τις ίδιες μισθολογικές η άλλες παροχές, τις οποίες οικειοθελώς ή συμβατικώς μόνο σε ορισμένους εργαζόμενους παρέχει.

Αφορμή γι' αυτή την απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν το γεγονός ότι εργοδότης έδινε επίδομα ενοικίου οικειοθελώς μόνο σε δύο διευθυντές της επιχείρησής του, οι οποίοι εργάζονταν στον εξωτερικό. Ο τρίτος διευθυντής που πληρούσε τις ίδιες υποχρεώσεις προσέφυγε στα δικαστήρια και τελικά δικαιώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ