Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δένουν χειρόφρενο τα γερανοφόρα

Απεργία διαρκείας που αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες γερανοφόρων οχημάτων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Οι ιδιοκτήτες που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8 το πρωί στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, απειλούν με απόσυρση όλων των κλαρκ από το χώρο της ΔΕΘ και παράλληλο αποκλεισμό των εισόδων από την ημέρα των εγκαινίων και ζητούν να αλλάξει το νομικό καθεστώς που καθορίζει τις μεταβιβάσεις και τις αντικαταστάσεις ή τις επισκευές των οχημάτων.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τους τονίζεται πως τα "θα" και οι αοριστίες δεν μπορούν να γίνουν πλέον ανεκτές από τον κλάδο. Απαιτεί άμεσα τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να επιτρέπεται η μεταβίβαση των αδειών, η αντικατάσταση των οχημάτων και η επισκευή τους, καθώς και την επιστροφή των 16 αδειών και των πινακίδων που έχουν αφαιρεθεί με βάση το υπάρχον καθεστώς.

Ο νόμος δεσμεύει την άδεια και το συγκεκριμένο όχημα αποκλειστικά με το πρόσωπο του ιδιοκτήτη και δεν επιτρέπει τη μεταβίβαση, ούτε την αντικατάσταση του οχήματος. Ετσι τα περισσότερα οχήματα είναι ηλικίας 30 ετών και άνω και όταν γίνονται οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι συνήθως επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα ή αφαιρείται η άδεια λόγω ακαταλληλότητας του γερανού. "Από τη Δευτέρα δε θα επιτρέψουμε την είσοδο κανενός γερανού ή κλαρκ στους χώρους της ΔΕΘ, και πραγματοποιούμε απεργία διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας", δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Κούπκας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράλογη κατάσταση (1996-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ