Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράλογη κατάσταση

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες με τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες γερανοφόρων, διεκδικώντας να αλλάξει η νομοθεσία που απαγορεύει την αντικατάσταση, επισκευή και μεταβίβαση των οχημάτων τους.

Η έκδοση αδειών γερανοφόρων οχημάτων έχει σταματήσει από το 1978. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών, Γ. Κούπκας, "σε περίπτωση που καταστραφεί κάποιο όχημα, δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του. Ετσι ο ιδιοκτήτης του αναγκάζεται να αλλάξει επάγγελμα". Πρόβλημα όμως παρουσιάζεται και με την επισκευή των γερανοφόρων, αφού όπως σημειώνει, δεν τους επιτρέπεται να αντικαθιστούν κατεστραμμένα εξαρτήματα. Μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί οι άδειες 16 ιδιοκτητών, γιατί δεν κατάφεραν να περάσουν τον έλεγχο του ΚΤΕΟ. "Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει", δηλώνουν οι ιδιοκτήτες γερανοφόρων. "Από τη μια απαγορεύουν κάθε επισκευή και από την άλλη απαιτούν τα οχήματά μας να περνούν ΚΤΕΟ".

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος δήλωσε πως θα μεταφέρει το αίτημά τους στα αρμόδια υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ