Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στη Ζάκυνθο το επόμενο λιμάνι

Σειρά των νέων της Ζακύνθου να συζητήσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν στους ρυθμούς του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Το κόκκινο καράβι του φεστιβάλ θα αράξει για δύο μέρες στη Ζάκυνθο στις 10 και 11 του μήνα, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι όλης της χώρας και που φυσικά δεν εξαιρούν τους νέους του νησιού. Ο εργασιακός μεσαίωνας, η ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού θα είναι τα θέματα του διήμερου των εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Σολωμού,με κεντρικό ομιλητή τον Μήτσο Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Γραφείο Ζακύνθου της ΚΝΕ, με αφορμή το διήμερο των εκδηλώσεων, τονίζει ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αλλά και τα κάθε τύπου εκσυγχρονιστικά σενάρια κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού χαρακτήρα αποδεικνύονται ανίκανα να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα και καυτά προβλήματα της νεολαίας και των εργαζομένων. "Προσπαθούν να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά το λαό, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πόσο μπορούν όμως να μας ξεγελάσουν; Οταν η ανεργία μεγαλώνει, όταν η λιτότητα και η ακρίβεια φουντώνουν και το μεροκάματο εξανεμίζεται, όταν το 8ωρο καταπατείται και η ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς για την πλειοψηφία ιδιαίτερα των νέων εργαζόμενων, όταν επιχειρούν στην πράξη την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την παράδοση της ανώτατης εκπαίδευσης στην ιδιωτική κερδοσκοπία;"

"Εμείς δεν πρέπει να βολευτούμε. Πρέπει και μπορούμε να αντιδράσουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση. Να αντισταθούμε, να δυναμώσουμε την πάλη, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ