Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Τα προβλήματα δεν πτοούν την κυβέρνηση

Υπάρχουν προβλήματα στις πτήσεις της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και γενικότερα η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν είναι "ρόδινη", αλλά τις τελευταίες δυο τρεις βδομάδες υπάρχει βελτίωση, λόγω των διοικητικών αναδιαρθρώσεων στον εθνικό αερομεταφορέα.

Αυτό υποστήριξε χτες ο υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών Χ. Καστανίδης,απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Κατά τον υπουργό, καταβάλλεται "συγκλονιστική προσπάθεια", για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην εταιρία και τα ελληνικά αεροδρόμια και η προσπάθεια αυτή, όπως είπε, στηρίζεται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και το προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ).

Πάντως, πέρα από την υπουργική αισιοδοξία ότι "βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο" τις τελευταίες δυο τρεις εβδομάδες, η ουσία είναι ότι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα και του αεροδρομίου του Ελληνικού, απαιτείται αλλαγή εκ βάθρων στην πολιτική που έχει καταβαραθρώσει την εταιρία και όχι "ασπιρίνες", όπως είναι οι μετακινήσεις διευθυντικών στελεχών από το ένα πόστο στο άλλο. Είναι, χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι οι μετακινήσεις αυτές, μπορεί να έφεραν κάποιες βελτιώσεις, αλλά δεν έλυσαν άλλες σοβαρές δυσλειτουργίες, όπως είναι ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός στις πτήσεις. Η έλλειψη τέτοιου προγραμματισμού, εξάλλου, προκάλεσε το προχτεσινό επεισόδιο στο Δυτικό Αεροδρόμιο, με τον προπηλακισμό δυο υπαλλήλων της ΟΑ από αγανακτισμένους επιβάτες, που έμειναν εκτός πτήσης με το εισιτήριο στο χέρι. Σύμφωνα με τους αρμόδιους της ΟΑ, εκτός πτήσης μένουν οι επιβάτες που φτάνουν καθυστερημένα στο αεροδρόμιο. Στην περίπτωση αυτή, λένε, το ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων, ενεργοποιεί αυτόματα τη λίστα αναμονής και οι θέσεις δίνονται σε άλλους επιβάτες.

Διαφορετική, ωστόσο, είναι η άποψη των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή", οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα προβλήματα αυτά οφείλονται στην πολιτική των υπερπωλήσεων εισιτηρίων που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρίας.

Η Επαγγελματική Ενωση Αέρος Ελλάδος (ΕΕΑΕ), με χτεσινή της ανακοίνωση καλεί τη διοίκηση να αναθεωρήσει την πολιτική πωλήσεων και ιδιαίτερα τώρα στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου, περιορίζοντας τις υπερπωλήσεις εισιτηρίων, ακόμα και κάτω του 8%, που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί. Αν δε γίνει αυτό, προειδοποιεί η διοίκηση της Ενωσης, "θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο, για να διασφαλίσουμε τα μέλη μας, αλλά και να σταματήσει η δυσφήμιση της Ολυμπιακής, μέσω αυτών των γεγονότων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ