Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ματωμένη έξοδος

Ματωμένη ήταν και η έξοδος των καλοκαιρινών διακοπών, παρά το γεγονός ότι η κίνηση ήταν σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα απ' ό,τι τις αντίστοιχες μέρες πέρυσι. Συνολικά σημειώθηκαν 171 τροχαία δυστυχήματα από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Μόνο την Πέμπτη 1η Αυγούστου, πρώτη ημέρα της εξόδου, οι νεκροί έφτασαν τους 18, αριθμός που είναι τριπλάσιος σε σχέση με μια οποιαδήποτε καθημερινή μέρα. Ωστόσο η κίνηση αυξάνεται κατά 30 % περίπου τις πρώτες μέρες των αδειών. Αλλοι 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ενώ 275 ακόμη τραυματίστηκαν.

Το τριήμερο πάντως πέρασαν 120.000 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας. Χτες, που η κίνηση παρέμενε αυξημένη, είχαν περάσει 15.000 ακόμη από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Αντίστοιχα από τα διόδια Σχηματαρίου πέρασαν 65.000 και ακόμη 10.000 οχήματα χτες.

Με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά "απέπλευσαν" από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή 100.000 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα αλλά και τον Αργοσαρωνικό. Αυτές τις μέρες σημειώθηκαν μόνο δύο κρούσματα υπεράριθμων εισιτηρίων - την πρώτη μέρα για 15 οχήματα που έμειναν έξω απ' το πλοίο όπως και άλλα 25 την Κυριακή - καθυστερήσεις δρομολογίων και μια βλάβη που κράτησε αρκετές ώρες τους επιβάτες στο πλοίο, έως ότου καταφέρει να καταπλεύσει στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ