Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ιστορία του δε γράφτηκε ακόμα

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ τιμήθηκαν το Σάββατο στη Λυκόρραχη

Μια ιστορία που ακόμα δεν έχει γραφτεί. Το αίμα αγωνιστών που κρατά ακόμα νοτισμένα τα ιερά χώματα του Γράμμου. Παλιοί μαχητές που τα βάζουν με τον εαυτό τους γιατί γέρασαν και δεν μπορούν να παλέψουν όπως πρώτα, να ξεπληρώσουν το χρέος τους στο λαό και την εργατική τάξη. Γέροντες και γερόντισσες που συνεχίζουν να ονειρεύονται και να αγωνίζονται. Νεολαίοι που ανυπομονούν να πάρουν τη σκυτάλη του αγώνα και να τη φτάσουν μέχρι το τέρμα. Κόκκινες σημαίες που σχίζουν τον αέρα. Δάκρυα γι' αυτούς που χάθηκαν, αγωνιζόμενοι για μια Ελλάδα λεύτερη, δημοκρατική, σοσιαλιστική. Πίστη ότι οι αγώνες τους δεν τελείωσαν με το χαμό τους. Υπόσχεση ότι η πάλη συνεχίζεται, μέχρι την τελική νίκη.

Στο Γράμμο, στα υψώματα που μεγαλούργησε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας.Στο χωριό Λυκόρραχη, όπου η Επιτροπή Περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ διοργάνωσε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Γενική Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα,το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Δημήτρη Γόντικα,το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ Γιάννη Ποσοτίδη και το μέλος της ΚΕ Κώστα Αλυσσανδράκη.Εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες παλιοί αγωνιστές και νεολαίοι κομμουνιστές, με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια, τη συγκίνηση να "πνίγει" τις φωνές και με τα μάτια δακρυσμένα.

Ο παλιός αγωνιστής του ΔΣΕ Δημήτρης Ζώης,που άνοιξε την εκδήλωση, με τρεμάμενη φωνή σημείωσε: "Εδώ, πριν 50 χρόνια γράφτηκε ιστορία. Εδώ ήταν το κέντρο βάρους του εμφύλιου πολέμου, όπου έπεσαν χιλιάδες πατριώτες". Ο ίδιος μίλησε με συγκίνηση για τους αγωνιστές που έμειναν για πάντα στα βουνά, γι' αυτούς που έδωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους για την πατρίδα. "Ηρθε, είπε, καιρός να μαθευτεί η αλήθεια. Για να φτάσουμε ως εδώ δεν ήταν εύκολος ο δρόμος, αλλά και για να φτάσουμε στο τέρμα θα χρειαστούν σκληροί αγώνες. Εκείνη η πολιτική δύναμη που βρισκόταν τότε μπροστά και θα βρίσκεται στο μέλλον, είναι το ΚΚΕ. Τιμή σε σας, σύντροφοι και συναγωνιστές, κατέληξε, που μείνατε σε αυτά τα ψηλά βουνά. Αιωνία η μνήμη σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ