Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θύμα του προεκλογικού... κλίματος η κινητοποίηση
  • Σε έκτακτη, αιφνιδιαστική συνεδρίαση η πλειοψηφία του ΕΚΘ ματαίωσε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη πανεργατική απεργία και το συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση!
  • Σφοδρή καταγγελία από την "Εργατική Ενότητα"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με σκοπό τη μη διατάραξη του "ήρεμου" προεκλογικού κλίματος, από κοινού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" (ΣΥΝ) χτες, σε έκτακτη, αιφνιδιαστική συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη πανεργατική κινητοποίηση και το πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο που ήταν προγραμματισμένα για τις 5 Σεπτέμβρη! Η συναινετική συνδικαλιστική πλειοψηφία του ΕΚΘ, θέλοντας να αποφύγει το προεκλογικό κόστος από την ανάδειξη των αποτελεσμάτων της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, φρόντισε και μεθόδευσε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Και ενώ αρχικά οι παρόντες από τη διοίκηση του σωματείου της GOOD YEAR διαφώνησαν με την πρόταση της αναστολής, κάτω από την πίεση κύρια της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ, αποδέχτηκαν την πρόταση μεταφοράς των κινητοποιήσεων αόριστα για μετά τις εκλογές...

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της "Εργατικής Ενότητας" (ΕΣΑΚ), ο μόνος συνδυασμός που δε δέχτηκε την αναστολή των κινητοποιήσεων, τονίζει για τη χτεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΘ:

"Ο συνδυασμός της "Εργατικής Ενότητας" στο ΕΚΘ καταγγέλλει αυτή την τακτική της ΠΑΣΚΕ, αλλά και της ΔΑΚΕ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης", που βάζουν πλάτη για να ανασταλούν οι μόνες αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι οποίες αποφασίστηκαν κάτω από τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης, εξυπηρετώντας σκοπιμότητες που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος. Η "Εργατική Ενότητα" δεν είναι διατεθειμένη να συμβάλει σε τέτοιες ενέργειες εκφυλισμού των εργατικών αγώνων και καλεί τους εργαζόμενους της GOOD YEAR και των άλλων κλάδων να συντονίσουν τον αγώνα τους και να δώσουν τη δική τους απάντηση στις δυνάμεις εκείνες που μόνιμα καλλιεργούν τη συναίνεση και την υποταγή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ