Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλίμονο στους νέους, αν..!

Για δες ενδιαφέρον για τους νέους! Ο Εβερτ "αγωνιά" δημοσίως για το πώς "θα δώσουμε δουλιά στο παιδί που τελειώνει το Λύκειο, το Πανεπιστήμιο κλπ.". Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ... Ο υπουργός Εργασίας, ειδικότερα, κρίνει ότι "καμιά θυσία δεν είναι μεγάλη, προκειμένου να βρουν δουλιά οι νέοι". Ούτε καν η απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως θεσμοθέτησε με τον τελευταίο νόμο για την ...ανεργία! Το ίδιο και ο Γρ. Γιάνναρος του ΣΥΝ, που, σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, στην ΕΤ-1, μπαίνοντας στο κυρίως θέμα, "τόλμησε" να ζητήσει θεσμοθέτηση της μερικής απασχόλησης ειδικά για τους νέους! Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η κ. Δασκαλάκη της Πολιτικής Ανοιξης στην ίδια εκπομπή...

Ομως, πριν απ' όλους, έδειξαν το ...ενδιαφέρον τους για τους νέους οι 47 πολυεθνικές που συνέταξαν τη "Λευκή Βίβλο" Ντελόρ, η οποία με καταπληκτική σαφήνεια αναφέρει: "Για να διευκολύνεται (!) η απασχόληση των νέων, προτείνεται να καθιερωθεί η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τον ελάχιστο μισθό, τις μειωμένες κοινωνικές εισφορές ή άλλους όρους της σύμβασης..." (θέση 8.2). Ανάλογο ...ενδιαφέρον έδειξε και ο ΣΕΒ αυτοπροσώπως, με την ανοιχτή διατύπωση της απαίτησης να μην πληρώνουν οι βιομήχανοι ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους εργάτες τουλάχιστον για δυο χρόνια, να μην ισχύουν για τους νέους οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να αυξηθεί κι άλλο η επιδότησή τους για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ...για νέους!

Να σημειωθεί, κοντά σ' όλα αυτά, ότι με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ - και που διατηρεί ως κόρην οφθαλμού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - έχει ήδη επιβληθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα δεύτερης ταχύτητας για τους νέους εργαζόμενους που μπήκαν στην παραγωγή μετά την 1/1/93, θέτοντάς τους ουσιαστικά εκτός κοινωνικής ασφάλισης!

Είναι, επομένως, περιττό να σημειώσει κανείς ότι είναι πέρα για πέρα κάλπικο το ...ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από αυτούς που παίρνουν ή στηρίζουν μέτρα σαν και τα προαναφερθέντα. Αντίθετα, πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα τις επιθέσεις τους, μετατρέποντας μεγάλες μάζες νέων σ' ένα εργατικό δυναμικό δεύτερης κατηγορίας. Να διασφαλίσουν τσάμπα νέο, κυρίως, εργατικό δυναμικό στους βιομήχανους, εκμεταλλευόμενοι με τον πλέον ανήθικο τρόπο το γεγονός ότι οι απόφοιτοι νέοι της τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγράφονται άνεργοι σε ποσοστό που αγγίζει το 65%! Αλίμονο στους νέους, επομένως, αν δεν πάρουν και σε τούτες τις εκλογές τα μέτρα τους. Αν εξαπατηθούν από τη "Σκύλλα" και τη "Χάρυβδη" του δικομματισμού. Αν δεν ενισχύσουν τη μόνη δύναμη αναχαίτισης της ολομέτωπης επίθεσης, που ξετυλίγεται σε βάρος τους, το ΚΚΕ.

Μ. Ε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ