Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ζητά πίστωση χρόνου

Ο ΠΑΟ έχασε στην Αργεντινή για το διηπειρωτικό κύπελλο από την Ολύμπια με 83 - 89

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου. Στον πρώτο τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου, έχασε στην Αργεντινή από την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Ολύμπια με 89 - 83. Παρουσία 7.000 θεατών, η Ολύμπια προηγήθηκε και με διαφορά 16 πόντων. Οι "πράσινοι" είχαν σε άσχημη μέρα τους Ντίνκινς, Κοχ, ενώ αντίθετα εντυπωσίασε ο Αγγλος Αμίτσι με 23 πόντους. "Είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου. Με την προσθήκη και του δεύτερου ξένου θα είμαστε ακόμα ισχυρότεροι", υπογράμμισε ο Ν. Οικονόμου.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα γίνει στις 10 Σεπτέμβρη στο ΟΑΚΑ. Εφόσον νικήσει ο Παναθηναϊκός, οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν δύο μέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο.

ΟΛΥΜΠΙΑ: Γουίλσον 8, Μοντέκια 6, Βέιτ 2, Βικτοριάνο 12, Γκουτιέρεζ 2, Ζουντέρτι 6, Ουράνκα 7, Ράκα 25, Τζάτλον 21.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 21, Γεωργικόπουλος, Κοχ, Οικονόμου 8, Ντίνκινς 7, Σκονοκίνι 16, Μαρτίνεθ 8, Αμίτσι 23.

  • Με μεγάλη γιορτή που διοργανώνει η ΕΣΑΚ τη Δευτέρα, ανοίγει η αυλαία του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ. Θα τιμηθούν: ο πολυτιμότερος παίκτης της περασμένης περιόδου Γ. Σιγάλας, ο Μ. Ουίγκινς (πρώτος σκόρερ), ο Μπ. Ντίνκινς (πρώτος στις ασίστ), ο Χ. Ελις (πρώτος στα κλεψίματα), ο Δ. Παπαδάτος (πρώτος σε ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα), ο Αγγ. Κορωνιός (πρώτος Ελληνας σκόρερ), Π. Φασούλας (πρώτος Ελληνας ριμπάουντερ), Στ. Βράνκοβιτς (πρώτος στα κοψίματα), Μπ. Πρέλεβιτς (περισσότερα τρίποντα). Η ΕΣΑΚ θα τιμήσει επίσης τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου '95 - '96.
  • Στην Αθήνα έρχεται την Παρασκευή ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, ο Τζόουαν Χάουαρντ. Ο φόργουορντ των Ουάσιγκτον Μπούλετς, το Σάββατο στις 12.30, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΙΚΕ στο γήπεδο της Γλυφάδας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τουρνουά 3 εναντίον 3, διαγωνισμούς καρφωμάτων και τρίποντων, καθώς και επίδειξη από τον Χάουαρντ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ