Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Αδιέξοδο στο πρωτάθλημα

Δε συμφώνησαν τα σωματεία για τους τρεις ξένους. Απειλεί ο Ολυμπιακός

Σε πλήρες αδιέξοδο κατέληξε η χτεσινή ολομέλεια των σωματείων της Α1 παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Θ. Μπελιγράτη. Τα σωματεία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια ομόφωνη απόφαση και η σύσκεψη έληξε, με τον Ολυμπιακό να απειλεί "θεούς και δαίμονες" αφού διαφωνεί με την πρόταση της πλειοψηφίας των σωματείων. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή που θα κατατεθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, "στη μεταγραφική περίοδο του Δεκέμβρη (15 - 31/12) οι ομάδες θα μπορέσουν να αποκτήσουν και τρίτο ξένο". Ο Ολυμπιακός αντίθετα ζητά να παραταθεί η μεταγραφική περίοδος μέχρι 15 Οκτώβρη ώστε να μπορέσουν και άλλες ομάδες, αν θέλουν, να αποκτήσουν και τρίτο ξένο. Οι ερυθρόλευκοι είναι η μόνη ομάδα με 3 ξένους (Χελντ, Στορκ, Γκαβρίλοφ).

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ που προσπάθησε να συμβιβάσει, ανεπιτυχώς, την κατάσταση είχε προτείνει να υπάρξει μεταγραφική περίοδος το Νοέμβρη και να μπορεί ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιεί τους δύο από τους τρεις ξένους κάθε αγωνιστική.

Κέρδισαν οι έφηβοι

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της τιμητικής 5ης θέσης έκανε χτες η Εθνική εφήβων κερδίζοντας το Βέλγιο με 3-1 (15-12, 15-7, 13-15, 15-7). Οι νεαροί διεθνείς είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, όταν όμως "σοβαρεύονταν" δεν είχαν προβλήματα με τους υποδεέστερους Βέλγους. Σήμερα η Εθνική εφήβων αντιμετωπίζει για την 5η θέση τη Γιουγκοσλαβία, που κέρδισε τη Γαλλία με 3-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ