Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Ενα ακόμα βήμα στον παλαιοκομματισμό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Για "ξεπεσμό" των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης σε χώρο προεκλογικής εκμετάλλευσης, κάνει λόγο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, γνωστοποιώντας στους υπεύθυνους της ΔΕΘ ότι το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στα εγκαίνια.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: "Το "ευρωπαϊκό ύφος", η "πολιτισμένη" προεκλογική ατμόσφαιρα, που διατυμπάνιζαν οι "εκσυγχρονιστές" του κ. Σημίτη, πήγαν περίπατο. Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών τα φαινόμενα υποσχεσιολογίας, παροχολογίας, των πλαστικών συγκεντρώσεων και από τους δύο μονομάχους εντείνονται. Ο κ. Σημίτης μας πήγε πολύ πίσω. Προχώρησε και στην αξιοποίηση των εγκαινίων της ΔΕΘ, προκειμένου να αυτοπροβληθεί, τακτική πολύ δημοφιλής στους πολιτικούς της δεκαετίας του '50. Σήμερα αυτός ο εκσυγχρονιστής έκανε ένα ακόμα βήμα στον παλαιοκομματισμό. Αξιοποιεί το θεσμό της ΔΕΘ για να προπαγανδίσει τις θέσεις του κόμματός του ως υποψήφιος πρωθυπουργός. Το ΚΚΕ αρνείται να παραστεί σε αυτόν τον ξεπεσμό των εγκαινίων της ΔΕΘ".

Παράλληλα χτες ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχ. Σπυριδάκης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΘ, σημειώνει τα εξής: "Σας γνωρίζω ότι δε θα παραστώ στα εγκαίνια της 61ης ΔΕΘ, αρνούμενος να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την προεκλογική της εκμετάλλευση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ