Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τοπία της μνήμης

Από τις πρώτες φθινοπωρινές εικαστικές παρουσιάσεις, σημειώνουμε:

"Ζωγραφιές παράλληλες",ονομάζεται η έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τις 22 του Σεπτέμβρη στην Ενωση Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19α, Πλάκα). Η Νίκη Ρουμπέσκου και η Μαρία Σιδηροπούλου παρουσιάζουν "πορτρέτα του ματιού και της μνήμης", εικαστικά "ταξίδια στο ελληνικό τοπίο". "Τα τοπία της Ν. Ρουμπέσκου είναι καθρεφτίσματα μιας ευαισθησίας, που ανακαλύπτει τον εαυτό της στο μεγάλο κάτοπτρο της φύσης. Συγκινησιακές φορτίσεις, μνήμες και φωτισμοί, όπου η ένταση και το πάθος συντίθενται μέσα στην αρμονική και καθαρή φόρμα. Οι εικόνες της φύσης είναι εικόνες εσωτερικής ζωής".

Με έκθεση ζωγραφικής, εγκαινιάζει τη νέα της περίοδο η γκαλερί "Σκουφά" (Σκουφά 4). "Υδάτινα τοπία",ονομάζεται η έκθεση έργων της Χαράς Παρθένη,που ξεκινά στις 19 του Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 12/10. Η ενότητα που θα παρουσιάσει η καλλιτέχνιδα περιλαμβάνει ακρυλικά σε ξύλο και ακουαρέλες.

Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "τα τοπία της είναι ένα δοξαστικό στο νερό, σε όλες τις εκδοχές του: λαγαρό, του ποταμού, να κυλάει σμιλεύοντας τα βότσαλα του βυθού, στροβιλίζοντας τα σχήματα των φύλλων. Σκοτεινό της θάλασσας, άλλοτε να απειλεί και άλλοτε να προκαλεί σε διαδρομές ελευθερίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ