Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σχετικά με τον Χένρι

Μια ευχάριστη, δροσερή, πρωτότυπη και ευρηματική ταινία θα παρουσιάσει ηΕΤ-2 στη 01.00,που έχει τίτλο: "Θα ήθελα να ήσουν εδώ".Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του καταξιωμένου πια ηθοποιού και σκηνοθέτη Ντέβιντ Λίλαντ. Το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι μια ορφανή κοπέλα που αναζητεί απελπισμένα την ανθρώπινη ζεστασιά. Και, καθώς βρίσκει συνεχώς άρνηση, με την παράξενη συμπεριφορά της προκαλεί τους συντηρητικούς Αγγλους επαρχιώτες της δεκαετίας του '50. Μια ταινία ευαίσθητη, τρυφερή, δροσερή, έξυπνη, συγκινητική που θα ψυχαγωγήσει το θεατή. Πρωταγωνιστούν οι Εμιλι Λόιντ και Τομ Μπελ.

Από το STAR στις 22.00 "Σχετικά με τον Χένρι" του Μάικλ Νίκλσον.

Ο Χέρι Τέρνερ είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος που έχει πλάι του μια όμορφη γυναίκα και μια αξιαγάπητη κόρη. Είναι όμως ένας άνθρωπος αυταρχικός και χωρίς αισθήματα. Ενα τραγικό γεγονός θα τον κάνει να χάσει τη μνήμη του. Με τη βοήθεια της γυναίκας του θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό του και να τον κάνει όσο καλύτερο μπορεί. Παίζουν οι Χάρισον Φορντ, Ανέτ Μπένινγκ και Μπιλ Ναν.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.20 "Δυο ξένοι στην ίδια πόλη" του Χοσέ Τζιοβάνι, με τον Αλέν Ντελόν και τον Ζαν Γκαμπέν.

Μια εξαιρετική ταινία που αφηγείται την εξής ιστορία: Οταν, ο νεαρός Τζίνο αποφυλακίζεται, είναι αποφασισμένος να ζήσει τίμια και να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Σ' αυτήν του την προσπάθεια έχει συμβάλει αποφασιστικά και ο κοινωνικός λειτουργός των φυλακών, που του συμπαραστάθηκε και τον βοήθησε ν' απαλλαγεί από τα οδυνηρά συναισθήματα που τον βασάνιζαν. Ομως, ο αστυνομικός επιθεωρητής Κουαντρό, που ζηλεύει τον πρώην κατάδικο από τα παιδικά τους χρόνια, θα κάνει το παν για να μην τον αφήσει να υλοποιήσει την απόφασή του και να θυμάται κάθε λεπτό το αμαρτωλό παρελθόν του.

Από το MEGA στις 00.15 "Γκλόρι: Ο δρόμος για τη δόξα"" του Εντουαρντ Ζούικ. Η ταινία αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Θα πάμε πίσω στις 18 Ιούλη του 1863, σε μια παραλία της Νότιας Καρολίνας. Οι μαύροι εθελοντές των Βορείων δεν πολεμούν με αυτοθυσία μόνο για τη νίκη αλλά και για την ελευθερία τους. Η ηρωική τους δράση κάνει τους λευκούς στρατιωτικούς να μη βλέπουν πια τα χρώματα αλλά μόνον τη δράση και τον ηρωισμό. Ετσι τους... επιτρέπουν να καταταγούν και, μέσα σε λίγες ώρες γίνεται ένα θαύμα. Κατατάσσονται 180 χιλιάδες μαύροι εθελοντές. Παράλληλα με την εθνική ιστορία, η ταινία αφηγείται και την προσωπική ιστορία ενός νεαρού συνταγματάρχη, του Ρομπερτ Γκουντ Σο. Πρωταγωνιστούν οι Μάθιου Μπρόντερικ και Ντένζελ Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ