Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Ευρω-κατέβατοι"...

Προεκλογική συγκέντρωση είχε χτες το ΠΑΣΟΚ στον "Ευαγγελισμό" και μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Θ. Τσούρας και Π. Οικονόμου.

Και σε κάποια στιγμή, ο Π. Οικονόμου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέτυχε την ανάπτυξη χωρίς λιτότητα. Πέραν του ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και της ΝΔ - πέτυχε μόνο στη λιτότητα και απέτυχε στην ανάπτυξη, αυτά τα έλεγαν σε εργαζόμενους με βασικούς μισθούς 29.000 (ΥΕ) και 36.000 (ΠΕ), οι οποίοι, μαζί με άλλα επιδόματα, "καθαρίζουν" 137.000 και 155.000 δραχμές το μήνα αντίστοιχα.

Για να τους δώσουν δε ένα επίδομα 35.000 δραχμών κινήθηκε "γη και ουρανός". Ασε που, εκτός απ' την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, χρειάστηκε να... ξοδέψουν και τη σοφία τους οι νομικοί δύο υπουργείων (Οικονομικών και Υγείας), για να αποφανθούν ότι τελικά δικαιούνται και οι ειδικευόμενοι γιατροί αυτό το επίδομα.

Μέχρι τώρα για τέτοιες περιπτώσεις ο κατάλληλος χαρακτηρισμός ήταν αυτός του "ουρανοκατέβατου". Αλλά φαίνεται ότι δεν αποδίδει πια ούτε κατ' ελάχιστον τέτοιες καταστάσεις. Γι' αυτό και πρέπει να αντικατασταθεί με το χαρακτηρισμό του "ευρω-κατέβατου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ