Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο "Ρ" επιθυμώντας να διευκολύνει τους αναγνώστες του στην "παρακολούθη

Ο "Ρ" επιθυμώντας να διευκολύνει τους αναγνώστες του στην "παρακολούθηση" και "κατανόηση" της προεκλογικής αντιπαράθεσης των εταίρων του δικομματισμού, συνεχίζει και σήμερα την απαρίθμηση βασικών όρων από το Λεξικό Προεκλογικών Εννοιών.

"Ωρα για δουλιά": Το "εκσυγχρονιστικό" σύνθημα "νίκης" της ΝΔ. Το δικομματικό "αντίδοτο" της "μεγάλης νίκης". Η πρώτη απορία όμως που δημιουργείται είναι αν η ΝΔ έχει δουλιά για όλους. Και παρεμπιπτόντως, για τους 500.000 ανέργους. Ορεξη υπάρχει, δουλιά όμως; Κατά τ' άλλα, δεν αμφιβάλλουμε ότι η ηγεσία της ΝΔ, αν κερδίσει τις εκλογές, θα πέσει με τα μούτρα στη δουλιά, για να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις "μεγάλες δουλιές" που τους αναθέτουν τα αφεντικά.

Ανταγωνιστικότητα: Στο όνομά της πίνουν νερό εργοδότες και το πολιτικό τους προσωπικό. Είναι η τελευταία λέξη του νεοφιλελευθερισμού και του "εκσυγχρονισμού". Τα πάντα πρέπει να γίνουν "ανταγωνιστικά". Που σημαίνει, να μπορούν οι επιχειρηματίες να κάνουν όσες απολύσεις θέλουν και όποτε θέλουν, να μην πληρώνουν αποζημιώσεις, να μην πληρώνουν εισφορές στα ταμεία, να απασχολούν όσους και όποτε θέλουν και βέβαια να τους παρέχεται γενναιόδωρα "φθηνό χρήμα". Για τον εργαζόμενο, όμως, "ανταγωνιστικότητα" σημαίνει, ότι πρέπει να μειωθούν οι αποδοχές του σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να ανταγωνίζεται τους εργαζόμενους στην Αλβανία, στην Ασία κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ