Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
"Τσίμπησαν" και πάλι οι τιμές

Μέχρι και 3 δραχμές ακριβότερες οι τιμές στα ντίζελ. Ακριβότερη και η βενζίνη

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές των υγρών καυσίμων και αυτή τη βδομάδα, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ) οι τιμές των βενζινών αυξάνονται κατά 0,70 δρχ. το λίτρο, ενώ των ντίζελ κατά 3,0 δρχ. Να θυμίσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη βδομάδα παράγοντες της ΔΕΠ επεσήμαιναν τον κίνδυνο απανωτών ανατιμήσεων στις τιμές των καυσίμων με αφορμή την τυχοδιωκτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Ετσι, οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης από σήμερα μέχρι την επόμενη Τετάρτη διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για τα πρατήρια του λεκανοπεδίου της Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης, η σούπερ στις 212,9 δρχ. το λίτρο και η αμόλυβδη στις 196,9 δρχ.
  • Για την Α ζώνη η σούπερ στις 217,9 και η αμόλυβδη στις 201,9 δρχ.
  • Για τη Β ζώνη η σούπερ στις 220,9 και η αμόλυβδη στις 204,9 δρχ. το λίτρο.
  • Για τη Γ ζώνη με ΦΠΑ 18% η ενδεικτική τιμή για τη βενζίνη σούπερ είναι στις 222,9 δρχ. το λίτρο και η αμόλυβδη στις 206,9 δρχ. το λίτρο, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τις περιοχές της Γ ζώνης με ΦΠΑ 13% διαμορφώνονται σε 212,9 δρχ. και 197,9 δρχ. το λίτρο.
  • "Επαναστατούν" οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών στο αίτημα των πρατηριούχων να αποδεσμευτούν από τα συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας τους με τις εταιρίεςτα οποία στην πραγματικότητα μετά την απελευθέρωση των τιμών των καυσίμων λειτουργούν μόνο προς όφελος των εταιριών και σε βάρος των πρατηριούχων και των καταναλωτών. Οπως προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του "Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών εν Ελλάδι", οι τελευταίες θέλουν τον "ανταγωνισμό" στην αγορά πετρελαιοειδών να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή, οι πρατηριούχοι να είναι "δεμένοι" με συμβόλαια πολυετούς αποκλειστικής συνεργασίας με τις εταιρίες που λύνουν και δένουν και διαμορφώνουν τις τιμές στα μέτρα τους χωρίς από την άλλη οι βενζινοπώλες να έχουν δυνατότητα επιλογής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ