Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλεκτός των τραπεζιτών

Μπορεί εμείς να ψηφίζουμε την επόμενη Κυριακή, όπως κάποιοι άλλοι ήδη έχουν αποφανθεί και για το αποτέλεσμα και για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις εκλογές. Ετσι μετά το "Γουόλ Στριτ Τζόρναλ", που πριν από λίγες μέρες προανάγγειλε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενο στον Κ. Σημίτη έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός σοβαρού μετρημένου και οραματιστή πολιτικού, τώρα ήρθε και μια γνωστή τράπεζα της Γερμανίας να συνηγορήσει υπέρ του ΠΑΣΟΚικού πόλου του δικομματισμού.

Η Ντόιτσμπανκ, όσο και να θέλει να το κρύψει, είναι παραπάνω από φανερό ότι προεξοφλεί νίκη του ΠΑΣΟΚ. Δε μένει όμως σ' αυτό. Θέλοντας να δώσει το απαραίτητο σήμα στον εκλεκτό της, Κ. Σημίτη, σημειώνει πως σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς δείκτες και το πρόγραμμα "σύγκλισης" πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως, γιατί οι διάφορες εξαγγελίες, όπως το ψευτοενιαίο μισθολόγιο ή τα ψίχουλα των αυξήσεων που δόθηκαν στους συνταξιούχους, "μπορεί να επιβραδύνουν" τους ...ρυθμούς σύγκλισης.

Ετσι τα κάνουν πλέον. Απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα. Προσδιορίζουν ποιος πόλος του δικομματισμού είναι ο ευνοούμενός τους κάθε φορά, τον ενισχύουν με κάθε τρόπο, αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα του υποδεικνύουν ακόμα και την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει.

Ενδεχομένως, αυτή τη φορά, τα ξένα αφεντικά να υπερέβαλαν εαυτό. Τους διέφυγε πως ο πρωθυπουργός των "ευχαριστώ" φροντίζει πριν από αυτούς γι' αυτούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ