Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντανάκλαση της κρίσης

Τα προβλήματα στην αγροτική οικονομία έχουν αρνητική επίδραση σε όλο το νομό που μαστίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια, τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα των νέων

Οπως και σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, εκτός από το Νομό Μαγνησίας που στηρίζεται περισσότερο στη βιομηχανική παραγωγή, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος έχει άμεση αντανάκλαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκαλώντας τη μείωση του τζίρου, τα "λουκέτα", τη μεγάλη ανεργία και στην Καρδίτσα.

"Η πόλη σε ορισμένες εμπορικές ζώνες δίνει εικόνα ερήμωσης και το μέλλον για τον εμπορικό κόσμο είναι αβέβαιο", μας λέει ο Α. Πίτσαβος,υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ. "Εχουμε κρίση στον αγροτικό τομέα, μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και μεγάλη ανεργία που φτάνει στο 25%.Η μεγάλη ανεργία είναι και το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεολαία, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η κατάσταση έχει και άλλες δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως την έξαρση της χρήσης ναρκωτικών και μάλιστα της ηρωίνης! Η Κομματική Οργάνωση και η ΚΝΕ προσπαθούμε να αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο είναι καίριο ζήτημα και συνδέεται με την κρίση και την ανεργία. Παράλληλα βρίσκεται σε έξαρση η εκμετάλλευση των γυναικών με τις "εισαγωγές" αλλοδαπών που προωθούνται σε διάφορα νυχτερινά κέντρα".

Σχετικά με την έκταση της κρίσης, ο Α. Πίτσαβος,σημειώνει: "Η κρίση αυτή αγκαλιάζει όλο το νομό. Στον κάμπο έχουμε πρόβλημα με την αγροτική παραγωγή, στα ορεινά έχουμε το πρόβλημα της ερήμωσης. Η εγκατάλειψη της ορεινής περιοχής έχει παρουσιαστεί έντονα και μέσα από διάφορα συνέδρια τοπικών συνδέσμων, είναι μια κοινή διαπίστωση που οδηγεί στη ζωτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη συνέχιση ύπαρξης ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή"!

Οσον αφορά στις προτάσεις που ακούγονται όλο και περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σε αντιδιαστολή με την κρίση στη γεωργία, ο Α. Πίτσαβος,υπογραμμίζει ότι "δεν είμαστε εναντίον της τουριστικής ανάπτυξης της ορεινής περιοχής, αλλά δε θέλουμε να συμβάλλουμε και στον αποπροσανατολισμό των κατοίκων. Υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης του ορεινού όγκου, αξιοποίησης του δασικού πλούτου και της κτηνοτροφίας. Είναι ανάγκη ακόμα να αναπτυχθεί η βαμβακοκαλλιέργεια, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης του νομού. Μερικές πολιτικές δυνάμεις, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, μιλούν για ανάπτυξη, αλλά ξεχνούν ότι δεν υπάρχει ούτε σύστημα δασοπροστασίας".

"Ζούμε σε ένα όμορφο και παραγωγικό νομό, τονίζει ο Α. Πίτσαβος.Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι μπορεί ο Νομός Καρδίτσας να αναπτυχθεί με βάση την αγροτική οικονομία. Αυτό γίνεται κατανοητό σήμερα από ευρύτερα λαϊκά στρώματα, αναπτύσσεται αλληλεγγύη και συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της Καρδίτσας για να αντιμετωπιστεί η προδιαγραφόμενη συρρίκνωση. Οι κομμουνιστές πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια και δεν είμαστε πλέον μόνοι μας. Θα χτίσουμε το μέτωπο εκείνων των δυνάμεων που ενδιαφέρονται να παράγει ο νομός και όχι να είναι γνωστός μόνο από τα μοναστήρια και τις άλλες ομορφιές του. Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός της Καρδίτσας στην πάλη του ΚΚΕ είμαστε σίγουροι ότι θα εκδηλωθεί και στις εκλογές στις 22 Σεπτέμβρη και ότι η Καρδίτσα θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και πάλι απροστάτευτος ο λαός (2022-01-12 00:00:00.0)
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (2007-08-26 00:00:00.0)
Δεν έλειψαν από κανέναν αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα (2007-08-25 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις ΚΟ του ΚΚΕ (2003-03-22 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτια μάχης σε Καρδίτσα και Τρίκαλα (2000-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ