Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφοδέλτια μάχης σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Η αισιοδοξία των κομμουνιστών της Καρδίτσας για την επιτυχία της εκλογικής μάχης ήταν πρόδηλη στη χτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εκλογικό Κέντρο του Κόμματος. Μια αισιοδοξία που αντλείται από την επιρροή του ΚΚΕ στην περιοχή, που όλοι αναμένουν ότι θα εκφραστεί στην κάλπη, με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από εκείνα των ευρωεκλογών.

Αυτή την αισιοδοξία, αλλά και την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος να δώσουν με ενθουσιασμό την εκλογική μάχη, εξέφρασε, μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Απ. Πίτσαβος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Επισήμανε ότι η Καρδίτσα όχι απλά θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή, αλλά θα συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση του πανελλαδικού εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ. Και καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε σίγουροι για την περαιτέρω άνοδο και ενίσχυση του ΚΚΕ και ότι ο λαός της Καρδίτσας θα βαδίσει πιο δυναμικά στο δρόμο της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου που αποτελεί και τη μοναδική του ελπίδα».

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό, ο Αστ. Χαλάτσης, μέλος της Εκλογικής Επιτροπής στην Καρδίτσα, υπογράμμισε ότι σ' αυτό συμμετέχουν αγωνιστές, μέλη του ΚΚΕ, αλλά και συνεργαζόμενοι, που πρωταγωνίστησαν στους λαϊκούς αγώνες. Κι αυτή η πλατιά συμμετοχή - είπε - σηματοδοτεί την πορεία για τη νίκη στις εκλογές και για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου.

Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται οι:

1. Γάκης Βαγγέλης, αγροτοσυνδικαλιστής, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ταμασίου.

2. Δημητρίου «Αϊδόνης» Δονάτος , δικηγόρος.

3. Κοντοζήσης Γιώργος συνεργαζόμενος, συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

4. Κρανιάς Γιώργος, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πλαστήρα.

5. Μπούτας Βαγγέλης, αγροτοσυνδικαλιστής, βουλευτής.

6. Πίτσαβος Αποστόλης, γεωπόνος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας.

Στα Τρίκαλα

Διάχυτο ήταν το κλίμα αισιοδοξίας για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ και στη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος στα Τρίκαλα, στην οποία ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό.

Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε ο Θεόδ. Τσέργας, μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, ο οποίος εκφράζοντας τη σιγουριά ότι θα εκλεγεί και πάλι κομμουνιστής βουλευτής στο νομό, τόνισε: « Το ψηφοδέλτιο μας, η ατμομηχανή της εκλογικής μας μάχης, απαρτίζεται από άτομα μπροστάρηδες των κοινωνικών αγώνων. Που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στα κοινωνικά δρώμενα. Που δίνουν καθημερινά μάχες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου μας».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Τρίκαλα είναι:

1. Αρμάγος Δημήτρης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

2. Ζιανός Ευθύμιος, γιατρός νευρολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

3. Κανταρτζής Αχιλλέας, δικηγόρος, βουλευτής.

4. Λάζος Νίκος, γεωπόνος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, γραμματέας του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων.

5. Τσιοτινός Σπύρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Φαρκαδώνας.

6. Τσιτσιά Βασιλική, ιδιωτική υπάλληλος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νομού Τρικάλων.

Στη χτεσινή συγκέντρωση διαβάστηκε η διακήρυξη που υπογράφουν δεκάδες κοινωνικοί παράγοντες των Τρικάλων, με την οποία καλούν το λαό του νομού να ενισχύσει το ΚΚΕ για να γίνει ένα μεγάλο βήμα οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ