Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειθαρχία στις εντολές προσαρμογής στην ΟΝΕ!

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της χτες στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε: «Το ΚΚΕ πιστεύει βαθιά ότι στο χώρο της Παιδείας οι λέξεις όπως πειθαρχία, υπακοή στην παιδεία της οικονομίας της αγοράς, πρέπει να είναι άγνωστες, αποκρουστικές λέξεις.

Αντίθετα, η μόνη υπεράσπιση που μπορεί να γίνει στα ζητήματα της Παιδείας, πρέπει να ξεκινήσει από την πάλη κατά της οικονομίας της αγοράς, από την πάλη κατά των νόμων που θέλουν το εκπαιδευτικό σύστημα να παράγει ένα μισοειδικευμένο, μισοανειδίκευτο, υπάκουο και φθηνό παραγωγικό δυναμικό.

Αυτό το μήνυμα φέρνουμε σήμερα στην Γκράβα και με αυτό το μήνυμα θα ζητήσουμε την ψήφο της νεολαίας, που σήμερα πρέπει να είναι απείθαρχη και ανυπάκουη στις εντολές της μοιρολατρίας και στις προσαρμογές στην ΟΝΕ».

Σε ερώτηση για το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε: «Ο δημόσιος χαρακτήρας της ήδη έχει υποσκαφθεί, και η διαφορά του ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα είναι ότι εμείς δεν πιστεύουμε στην ουτοπία της συνύπαρξης δημόσιας και ιδιωτικής Παιδείας. Εμείς ζητάμε να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Παιδείας. Επιχείρηση και Παιδεία δεν μπορούν να συνυπάρξουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ