Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ανταποδοτική

Παρουσιάστηκε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό

Κάλεσμα στο λαό της Κοζάνης, ν' απαλλαγεί από τα ψεύτικα διλήμματα που έντεχνα καλλιεργούν τα άλλα κόμματα και να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στηρίζοντας την προσπάθεια συγκρότησης του κοινωνικοπολιτικού Λαϊκού Μετώπου, απηύθυνε η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης των υποψηφίων του Κόμματος στο νομό.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ανταποδοτική ψήφος. Μόνο το ΚΚΕ με την αποφασιστική ενίσχυσή του μπορεί να ξαναπροβάλει στο λαό τα οράματα και τις αξίες που χάθηκαν. Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται για να πιστέψει ο λαός στις δυνάμεις του, να περάσει με το δικό του μέτωπο στην αντεπίθεση και ν' αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού και του τόπου», σημείωσε ο Γ. Στραβού, γραμματέας της Οργάνωσης.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Κοζάνης συμμετέχουν οι: Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος, Μιχάλης Καραμπατσιάς, Γιώργος Κουζικόπουλος, Κώστας Νικολαΐδης, Παναγιώτης Σιάμινος και Κώστας Σταμπολίδης.

Στην εκδήλωση έγινε και απολογισμός των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του ΚΚΕ για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες και γενικότερα το λαό του νομού. Και αυτές αφορούν στους γουνεργάτες και τους μικρογουνοποιούς που μαστίζονται από την κρίση που δημιουργήθηκε στη γούνα εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, στα προβλήματα των εργαζομένων στη ΜΑΒΕ, στη ΔΕΗ, στα προβλήματα του ΤΑΣ Κοζάνης, των σεισμοπλήκτων του νομού γενικότερα κλπ. Επισημάνθηκε πως η κοινοβουλευτική δουλιά του Κόμματος στο νομό μπορεί να είναι πιο πλούσια και αποτελεσματική αν εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Κοζάνη και αυτό άλλωστε τέθηκε ως στόχος της Οργάνωσης.

Παρουσιάζοντας το τοπίο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές στη χώρα μας, ο Γ. Στραβού επέστησε την προσοχή των εργαζομένων, όλων των πολιτών στις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια και στο ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει η ελληνική κυβέρνηση. «Στο επόμενο διάστημα, ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μισθοφόροι κατακτητές, θα περάσουν τα ελληνικά εδάφη για προστεθούνε στον ήδη υπάρχοντα στρατό κατοχής στη Γιουγκοσλαβία. Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό, να ορθώσει το ανάστημά του για να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τη νομιμοποίηση των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον κυρίαρχων ανεξάρτητων κρατών. Να μη σταλεί ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα. Εμείς διαφωνούμε κατηγορηματικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την ανοχή της ΝΔ για τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Παλεύουμε για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιΝΑΤΟικό, αντιπολεμικό μέτωπο, να μεγαλώσει η κοινωνική του βάση και να συναντηθούν όσο γίνεται ευρύτερες δυνάμεις που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα. Και η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ θα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, της συγκρότησης δηλαδή του Αντιμονοπωλιακού, Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης», κατέληξε ο Γ. Στραβού.

Ποιοι είναι

Ο Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος, από την Πτολεμαΐδα, είναι συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο της ΔΕΗ. Είναι εκλεγμένος στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Ο Μιχάλης Καραμπατσιάς, από τη Σιάτιστα, είναι γουνοποιός, Δημοτικός Σύμβουλος. Ηταν υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Σιάτιστας στις εκλογές του 1998.

Ο Γιώργος Κουζικόπουλος, από το Τρανόβαλτο, είναι θερμοϋδραυλικός. Συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών, διατέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Ο Κώστας Νικολαΐδης είναι γεωλόγος, στέλεχος της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝΚΟ), μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της ΑΝΚΟ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και της Περιφερειακής Επιτροπής Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Παναγιώτης Σιάμινος, από τα Σέρβια, είναι οικοδόμος, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης.

Ο Κώστας Σταμπολίδης, είναι οικονομολόγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ