Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε χωριά των Φαρσάλων ο Χαρίλαος Αρχοντής

Στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, αναφέρθηκε ο Χαρίλαος Αρχοντής, στέλεχος της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση» και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Λάρισα, κατά την περιοδεία του, χτες βράδυ, στα χωριά Κρήνη και Πολυνέρι Φαρσάλων, όπου μίλησε σε συγκεντρώσεις.

Σχολιάζοντας δε, τις δηλώσεις του υφυπουργού Γεωργίας Ντ. Βρεττού, ο οποίος βρέθηκε χτες στη Λάρισα και υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για τους αγρότες, εξασκείται προς όφελός τους, ο Χαρ. Αρχοντής, τόνισε: «Αραγε τι θ' απολογηθεί στους αγρότες των Φαρσάλων, που είδαν το εισόδημά τους από τη βαμβακοκαλλιέργεια να συρρικνώνεται;». Οσον αφορά στα μέτρα της κυβέρνησης για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα, επισήμανε ότι αυτά αποτελούν μόνο την αρχή στη γενικότερη προσπάθεια προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και στον αγροτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ και της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», ο Χαρίλαος Αρχοντής υπογράμμισε ότι ήταν «ώριμο τέκνο» των ανησυχιών του εργαζόμενου κόσμου στο χωριό και την πόλη. «Είναι συμπαράταξη - είπε χαρακτηριστικά - και το γνωρίζουν καλά οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων, που ζυμώθηκε στα Τέμπη και τη "Βιοκαρπέτ", αντρώθηκε μέσα στις Αριστερές Δημοτικές Συμπαρατάξεις, στο αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, είναι συνάντηση με παρελθόν, μέλλον και παρόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ