Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και πάλι κομμουνιστής βουλευτής στην Αχαΐα

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΚΚΕ

Ψηφοδέλτιο νίκης και λαϊκής αντεπίθεσης είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αχαΐα, το οποίο παρουσίασε χτες η ΝΕ Αχαΐας σε συνέντευξη Τύπου. Συμμετέχουν σ' αυτό άνθρωποι, που πρωτοστάτησαν στους καθημερινούς αγώνες που έδωσαν οι κομμουνιστές μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους ανυπότακτους αντιιμπεριαλιστές. Είναι ένα ψηφοδέλτιο, του οποίου η σύνθεση αποτυπώνει το μεγάλο άνοιγμα των κομμουνιστών προς την κοινωνία και εκφράζει τη λογική και την πολιτική του λαϊκού μετώπου. Ενα ψηφοδέλτιο, που αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχιση των λαϊκών αγώνων και μετά τις 9 του Απρίλη. Ενα ψηφοδέλτιο, που εκφράζει τις ανάγκες και τους πόθους της εργατικής τάξης και της νεολαίας και γι' αυτό ενισχύει την πεποίθηση των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ πως είναι εφικτή η επανεκλογή Αχαιού κομμουνιστή βουλευτή από την πρώτη κιόλας κατανομή.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ο γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας Κώστας Μπάτσικας σημείωσε: «Η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα αλλάξει μετερίζι μετά τις εκλογές, δε θα προστεθεί για κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, όπως διακηρύσσουν το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ. Να κρίνει ο λαός και αυτά τα κόμματα. Κύρια με τα έργα τους να κρίνει γιατί απουσίαζαν από τις μεγάλες αντιπολεμικές -αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις στον Αραξο. Γιατί απουσίαζαν από το μπλόκα της αγροτιάς, γιατί δεν έβγαλαν άχνα για τα ιδιώνυμα. Γιατί δε λένε κουβέντα για το μισθοφορικό στρατό, τους Ελληνες φαντάρους, που είναι σε Βοσνία, Κόσσοβο, Αλβανία, γιατί στηρίζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, την ΟΝΕ. Αγαπητοί φίλοι. Είμαστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ θα αναδειχτεί ισχυρό στην Αχαΐα και σε όλη την Ελλάδα, γιατί αυτό συμφέρει όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί ο λαός της Αχαΐας να στείλει στη Βουλή κομμουνιστή βουλευτή, εκλέγοντάς τον από την πρώτη κατανομή».

Πεποίθηση των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ είναι πως ο λαός της Αχαΐας από την πρώτη κιόλας κατανομή θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή
Πεποίθηση των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ είναι πως ο λαός της Αχαΐας από την πρώτη κιόλας κατανομή θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή
Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, οι οποίοι είναι:

  • Αντωνόπουλος Ανδρέας, οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.
  • Ασπρούλιας Βασίλης, δικηγόρος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας.
  • Μυλωνάς Κώστας, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μηχανικών Πάτρας.
  • Κοσιώνης Παναγιώτης, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας.
  • Λαπαναΐτης Θανάσης, αγρότης, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αχλαδιάς, αντιπρόσωπος του Συνεταιρισμού στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών.
  • Μισιρλής Γιάννης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάτρας.
  • Παπαγιαννοπούλου Ζωή, άνεργη, μέλος της Επιτροπής Ανέργων Πάτρας και του ΔΣ του Σωματείου Ιματισμού.
  • Παπανικήτας Ανδρέας, Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Πάτρας του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων.
  • Πεσματζόγλου Βασίλης (Μπίλις), επαγγελματίας, διαμερισματικός σύμβουλος.
  • Σωτηρακόπουλος Δημήτρης, αγροτοκτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαρρών.
  • Χριστόπουλος Χρήστος, οδοντίατρος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ