Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

Εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί "Τιτάνιουμ" (Βασ. Κωνσταντίνου 44), έκθεση έργων του Καναδού ζωγράφου Πάτρικ Λάντσλεϊ.Ο ζωγράφος με πλούσια καλλιτεχνική δράση, αλλά και πολύχρονο διδακτικό έργο στη χώρα του, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κρήτη και γοητευμένος από το φως του Αιγαίου και την αρχιτεκτονική, καλλιεργεί έναν ιδιότυπο υπαιθρισμό, αξιοποιώντας κυρίως φόρμες της λαϊκής αρχιτεκτονικής των νησιών. Με μία κυβιστική αντίληψη δομεί το ζωγραφικό του χώρο χρησιμοποιώντας συχνά την τεχνική του ανάγλυφου ή του έκτυπου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

  • "Διαφανείς εικόνες" είναι ο τίτλος της έκθεσης του Ιωάννη Σαββίδη,που εγκαινιάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου στην γκαλερί "Ολγα Γεωργαντέα" (Βασ. Παύλου 102 - 104, Βούλα). Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο "Με την τεχνική της τοποθέτησης αρχιτεκτονικού χαρτιού σχεδιασμού (διαφανές χαρτί), πάνω από φωτογραφίες ή άλλες εικόνες, κατευθύνεται το βλέμμα σε μια θολή εικόνα. Οι πρωτογενείς ερμηνείες των σημείων άλλοτε υπερβαίνονται και άλλοτε όχι. Αναδεικνύονται νέα σημεία, προβάλλονται νέες σημασίες". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
  • Εγκαινιάζεται στις 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τέχνης του Μύλου, στη Θεσσαλονίκη, έκθεση έργων των: Κώστα Βαρώτσου, Νίκου Κασκούρα και Δημήτρη Ξόνογλου.Τίτλος της έκθεσης: "Ομοιες πορείες".Ο Κ. Βαρώτσος και ο Δ. Ξόνογλου, εκθέτουν κατασκευές, ενώ ο Ν. Κασκούρας, παρουσιάζει την πρόσφατη ζωγραφική του δημιουργία.
  • Την έκθεση "Πολύτροπα - Κρήτη",οργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης.Θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη "Λ. Κανακάκις" από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί στις 29/9 στο ωδείο της πόλης (Νερατζέ τζαμί), συζήτηση με θέμα: "Το πεδίο της τέχνης σαν χώρος αντίστασης".Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος Γάλλοι και Ελληνες θεωρητικοί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ