Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντεπίθεση σημαίνει

Της Ναταλίας ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ*

Λαέ μου "ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, "

Σπάσε την αλυσίδα που σε δένει με τις παλιές, καθιερωμένες εκλογικές σου συνήθειες - αμαρτίες: Την υποταγή και τη δουλοπρέπειά σου στο δικομματισμό. Απαρνήσου πια τα ψεύτικα και εμπαικτικά του "θα". Και ατσαλώσου για αγώνα και αντεπίθεση!

Γιατί, τούτες τις πρόωρες εκλογές, σου τις επιβάλλουν το μεγάλο κεφάλαιο, οι Αμερικανοί, κι η ενωμένη Ευρώπη για να σε καταρρακώσουν. Και βρήκαν τον υποτακτικό τους Σημίτη να εκτελέσει τις διαταγές τους, για να εξυπηρετήσει τα άνομα συμφέροντά τους. Τα μάτια σου δεκατέσσερα μην κάνεις και τούτη τη φορά "χαρακίρι"!

Μπορείς, τώρα, με την ψήφο σου στο ΚΚΕ, το κόμμα του λαού, να πραγματώσεις το δικό σου αγωνιστικό χρέος: Να πετύχεις ένα αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο! Τη δύναμη θα την αντλήσεις από την αέναη πηγή της πρόσφατης ιστορίας μας: Την Εθνική μας Αντίσταση. Οι αγώνες, οι θυσίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ σε κείνη την ιστορική εποχή, θα σ' εμψυχώσουν και θα σε διδάξουν πως ο μόνος δρόμος σωτηρίας, η μόνη δυνατή λύση είναι η αντίσταση, η αντεπίθεση!

Τώρα πια θα 'χεις πειστεί, πως δεν αρκεί μόνο η συμπάθειά σου στο ΚΚΕ. Την ψήφο σου πρέπει να δώσεις στο κόμμα του λαού. Για να το κάνουμε δυνατό, για θετικές λύσεις. Μόνο σ' αυτό το κόμμα θα εμπιστευτείς τούτο το ύψιστο συνταγματικό σου δικαίωμα. Γιατί τούτο το κόμμα είναι το μόνο που δε συμβιβάζεται, δεν κάμπτεται μπροστά στην κάθε ξένη επιβολή. Αγωνίζεται μόνο για το συμφέρον του λαού: Την ελευθερία, την εθνική Ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την ποιότητά ζωής!

Ολο και νέα δεσμά μας χαλκεύουν οι πολυδιάστατοι δυνάστες μας, Ευρωπαίοι κι υπερατλαντικοί. Αποθρασύνθηκαν! Δε φτάνει η εθνική υποτέλεια της πατρίδας μας, η λιτότητα, η ανεργία, η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου μας, σύμφωνα με τα προστάγματα των Βρυξελλών, του Μάαστριχτ, "Λευκής Βίβλου" κλπ. Τώρα μας ετοιμάζουν και τον καταποντισμό των εθνικών μας θεμάτων. Εχουν δρομολογήσει λύση - πακέτο σε όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές: Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο, στις απαιτήσεις της Νέας Τάξης πραγμάτων του ιμπεριαλισμού, που είναι η διχοτόμηση! Η καταρράκωση!

* Η Ναταλία Αποστολοπούλου είναι λογοτέχνης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λάκης Χαλκιάς (2012-06-09 00:00:00.0)
Η ώρα των παπουτσιών (2004-10-08 00:00:00.0)
Το Λαϊκό Μέτωπο! (2000-04-09 00:00:00.0)
Ιστορίες τρέλας (2000-03-31 00:00:00.0)
Νέα «σφαγή» (2000-01-11 00:00:00.0)
Μας λείπει περισσότερο (1999-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ