Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζώης Κουτσάφτης (δικηγόρος - λογοτέχνης)

Ψήφος στο ΚΚΕ

Η αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες σηματοδοτεί μια καινούρια περίοδο σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι ένα άθλιο παιχνίδι του δικομματισμού, που προσπαθεί να κρατήσει αιχμάλωτη την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Το παιχνίδι αυτό επιβάλλεται από τον ντόπιο και τον ξένο παράγοντα. Είναι μία απάτη σε βάρος του τόπου και του λαού. Το κυβερνών κόμμα και η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι "υπηρεσίες" εξυπηρέτησης της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας του τόπου μας, υπόδουλες στα κελεύσματα του ξένου παράγοντα, που έχουν καταντήσει το λαό και τον τόπο μας προτεκτοράτο. Εναλλάσσονται στην εξουσία, με καλπονοθευτικά συστήματα και διαιωνίζουν την κυριαρχία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, με σκοπό τη σκληρή εκμετάλλευση του λαού. Και αυτές οι εκλογές είναι μία "υφαρπαγή" της ψήφου του λαού, μια κραυγαλέα απάτη σε βάρος των συμφερόντων του. Ετσι οργάνωσαν την Ευρωπαϊκή Ενωση για να καταργήσει κάθε δικαίωμα του λαού, με τη μαύρη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Επόμενο είναι, αφού η Συνθήκη αυτή επινοήθηκε από τον κεφαλαιοκρατικό μηχανισμό των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, για ξεζούμισμα των ευρωπαϊκών λαών.

Ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ μόνο το ΚΚΕ πήρε σκληρή επιθετική στάση και ζήτησε δημοψήφισμα για την έγκρισή του. Ολα τα άλλα κόμματα "κατάπιαν τη γλώσσα τους" και την ψήφισαν στη Βουλή.

Κάθε πνευματικός άνθρωπος (συγγραφέας, καλλιτέχνης, επιστήμονας) πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στα καινούρια δεσμά, που σφυρηλατούν σε βάρος του λαού οι καπιταλιστές της Ευρώπης και ο υπερατλαντικός παράγοντας και να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που αγωνίζεται με συνέπεια και σταθερότητα ενάντια στην κυριαρχία του κεφαλαίου, ενάντια στις πολυεθνικές. Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν ιερό καθήκον να είναι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά των εκμεταλλευτών του λαού μας. Το ΚΚΕ πρέπει να βγει από τις κάλπες ισχυρό, για να ματαιώσει τα αντιλαϊκά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Είναι το μόνο αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό και αντιμιλιταριστικό κόμμα. Διαφορετικά, όποια κυβέρνηση και αν βγει από τις κάλπες, θα συνεχίσει το εκμεταλλευτικό όργιο σε βάρος του λαού και θα τον οδηγήσει σε νέες τυχοδιωκτικές περιπέτειες, σύμφωνα με τις επιταγές των πολεμοκάπηλων της Δύσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ