Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΡΟΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Χωρίς διλήμματα, ΚΚΕ

- Γιατί η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του δικομματισμού είναι επιζήμια για τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους;

- Γιατί ακριβώς η εφαρμογή της πολιτικής αυτής, των αντιαγροτικών μέτρων της ΕΕ από τα κόμματα αυτά, είχαν καταστροφικές συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες, που είδαν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται και θα επιδεινώσουν περισσότερο την κατάσταση. Αφού κορυφώνεται η επίθεση στα προϊόντα με την αναθεώρηση του καθεστώτος και στο κρασί, τα οπωροκηπευτικά, το λάδι, με μέτρα τα οποία οδηγούν στο "ξεπάτωμα" των καλλιεργειών και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Οι απαράδεκτες και ασύμφορες πλέον τιμές στο βαμβάκι - 183 δραχμές φέτος! - οδηγούν σε απόγνωση τους βαμβακοπαραγωγούς

- Τι μήνυμα πρέπει, επομένως, να στείλουν με την ψήφο τους στις εκλογές οι αγρότες;

- Το μήνυμα πρέπει να είναι ανάλογο με την κατάσταση που βρίσκονται, να πονέσει αυτούς που με την πολιτική τους τους οδηγούν στον αφανισμό, δηλαδή το δικομματισμό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, που συμφωνούν, και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ.

- Γιατί το δυνάμωμα του ΚΚΕ με την ψήφο και των αγροτών μετρά στη δύναμη των ίδιων των αγροτών;

- Εδώ δε χωράνε διλήμματα, γιατί: Ξέρουν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε όλα τα αντιαγροτικά μέτρα και κανονισμούς και πρόβαλε τα αιτήματά τους στη Βουλή, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κατά της ΝΔ εφαρμόζουν τις εντολές των Βρυξελλών σε βάρος της γεωργίας μας. Γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που έβαλε την "ταφόπλακα" στην αγροτική μας οικονομία με τη μείωση των ενισχύσεων στη γεωργία και τη μεταφορά των δαπανών για την πραγματοποίηση της ΟΝΕ και των άλλων πολιτικών της ΕΕ.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε απ' την πρώτη στιγμή την ΚΑΠ και την ΓΚΑΤ,Τ ότι θα είναι οι "νεκροθάφτες" της γεωργίας μας, όταν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ αλλά και οι συνεταίροι τους, η ΠΟΛ.ΑΝ., ο ΣΥΝ και ο Τσοβόλας, προσπαθούσαν να πείσουν τους αγρότες ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να υποταχθούν. Οι αγρότες, αντίθετα, είδαν τους κομμουνιστές να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τη λογική της υποταγής στις αποφάσεις της Κομισιόν, να προσπαθούν να τους εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, στον αγωνιστικό δρόμο της διεκδίκησης και της πάλης για αλλαγές σε όφελός τους. Το ΚΚΕ προβάλλει την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικού - πολιτικού μετώπου πάλης κατά των πολιτικών που οδηγούν στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας και είναι υπέρ της σωτηρίας της αγροτικής μας οικονομίας.

Οι αγρότες έχουν κάθε λόγο να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί τα αγροτικά του στελέχη πρωτοστάτησαν στις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και διάρκεια αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Γιατί το ΚΚΕ, τα αγροτικά του στελέχη, τα μέλη και οι οπαδοί, αντιπάλεψαν την κατασυκοφάντηση των αγώνων από τους εγκάθετους της ΓΕΣΑΣΕ και της φιλοκυβερνητικής ΠΑΣΕΓΕΣ, των κυβερνητικών στελεχών και των στελεχών των άλλων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ