Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Διατηρείται το μονοπώλιο του πυρηνικού τρόμου

"Σταγόνα στον ωκεανό" χαρακτηρίζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη την υπογραφή της Συνθήκης Καθολικής Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών

Αφού οι μεγάλες χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα ολοκλήρωσαν τις πυρηνικές τους δοκιμές, υπέγραψαν "πανηγυρικά" στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ "Συνθήκη Καθολικής Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών", που όμως ταυτόχρονα επιτρέπει τη διατήρηση και τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών οπλοστασίων, όπως και των χημικών και βιολογικών όπλων. Σχολιάζοντας την υπογραφή της Συνθήκης, η ΕΕΔΥΕ τη χαρακτηρίζει σταγόνα στον ωκεανό. Ολη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής:

"Η ΕΕΔΥΕ εκτιμά ότι αποτελεί "σταγόνα στον ωκεανό" το γεγονός της υπογραφής της Συνθήκης Καθολικής Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT) από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η Συνθήκη απαγορεύει μεν τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά επιτρέπει τη διατήρηση και τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών οπλοστασίων, όπως και νέων χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών όπλων, που απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό. Είναι φανερό ότι διατηρείται το μονοπώλιο του πυρηνικού τρόμου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στους λαούς και τα προοδευτικά κινήματα στο πνεύμα μιας παγκόσμιας επικυριαρχίας της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Είναι γνωστό ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γαλλία διαθέτουν σήμερα πυρηνική τεχνολογία, που τους επιτρέπει να κατασκευάζουν νέα πυρηνικά όπλα χωρίς την ανάγκη των πυρηνικών δοκιμών, αντίθετα με άλλες πυρηνικές δυνάμεις, όπως η Ινδία, που αντιδρά στη συνθήκη αυτή.

Η μεταψυχροπολεμική περίοδος της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ σημαδεύεται από τον εκβιασμό του τρόμου των πυρηνικών όπλων.

Υπ' αυτές τις συνθήκες το φιλειρηνικό κίνημα και ιδιαίτερα η ΕΕΔΥΕ δεν εφησυχάζει. Αντίθετα συνεχίζει τον αγώνα.

Για την πλήρη καταστροφή των πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων. Την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, όπως και την έρευνα για νέα πυρηνικά όπλα.

Την άμεση απομάκρυνση των πυρηνικών βομβών από τον Αραξο. Τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και τη διάθεση των ποσών που θα εξοικονομηθούν για την ανάπτυξη των λαών του Τρίτου Κόσμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ