Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αξιοποιηθεί η προεκλογική πείρα

Η αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ και η κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Βουλή αποτελεί γεγονός. Επίσης, το Κόμμα μας πραγματοποίησε ένα πολύ πλατύ και ουσιαστικό άνοιγμα στο λαό, παρ' όλο που η προεκλογική περίοδος ήταν πολύ σύντομη. Αποδείχτηκε στην πράξη πόσο σωστή ήταν η εκτίμηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που υπογράμμιζε: "Μέσα σε 29 μέρες μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερα από όσα έγιναν μέσα σε δυο και τρία χρόνια. Η εκλογική μάχη βοηθά στη γενίκευση της πείρας, άρα και στην απότομη αφύπνιση. Αυτή η εκλογική μάχη μπορεί να βοηθήσει να ρίξει ρίζες σε πλατύτερες λαϊκές μάζες, ιδιαίτερα στην εργατική τάξη και τη νεολαία, το πιο πολύτιμο συμπέρασμα, ότι τελικά ο λαός πρέπει βήμα το βήμα να παλέψει, για να ανατρέψει αυτό το μπλοκ εξουσίας που τον ληστεύει και τον καταπιέζει δεκάδες χρόνια".

Σήμερα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το ΚΚΕ βγαίνει από την εκλογική αναμέτρηση με αυξημένο κύρος, με μεγαλύτερη απήχηση των θέσεών του στο λαό, με νέα πείρα και δύναμη, περισσότερη ικανότητα και διευρυμένη επιρροή.

Ενα από τα σοβαρά καθήκοντα που έχουμε να υλοποιήσουμε, από αύριο κι όλας, είναι ότι πρέπει ν' αξιοποιηθεί όλη η προεκλογική μας δουλιά. Ν' αξιοποιηθεί πολύπλευρα. Πρώτα και κύρια να ξεχωρίσουμε και να καταγράψουμε όλους τους φίλους και οπαδούς που με αυταπάρνηση μας βοήθησαν στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη κι απ' αυτούς να εντάξουμε οργανωτικά στο Κόμμα τους πρωτοπόρους. Να πάρουμε μέτρα, ούτως ώστε η επαφή μας με τον κόσμο ν' αποκτήσει μόνιμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθούσε πολύ ένας μηνιάτικος προγραμματισμός της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής, με ανοιχτές συγκεντρώσεις, συσκέψεις, επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, χώρους νεολαίας κλπ. Ν' αποκτήσουμε ουσιαστική επαφή ακόμα και μ' έναν σύντροφο ή μ' έναν - δυο οπαδούς και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ή χώρο εργασίας. Να φροντίσουμε να φτάνει παντού η φωνή μας με κάθε τρόπο: Ανακοίνωση, "902", "Ριζοσπάστης", ΚΟΜΕΠ. Να ψάξουμε, να καταγράψουμε και ν' αποκτήσουμε επαφή με τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και μ' όσους μας ξαναψήφισαν, ύστερα από κάποιο διάστημα. Να τους καλέσουμε να βρεθούν δίπλα μας, μπροστάρηδες στους αγώνες που θα ξεδιπλωθούν από αύριο κι όλας. Να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για αξιοποίηση όλων των δυνάμεών μας, οπαδών, φίλων μας, ψηφοφόρων μας στις όποιες εκλογικές διαδικασίες έχουμε μπροστά μας: Γεωργικούς συνεταιρισμούς, εργατικά σωματεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς συλλόγους σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, μια μονιμότερη και ποιοτικά καλύτερη σχέση με το κόμμα, θα ανεβαίνει ο βαθμός συνειδητοποίησης για συλλογική, οργανωμένη αντίσταση.

Τα αντιλαϊκά μέτρα βγαίνουν σύντομα απ' τα συρτάρια. Ο προϋπολογισμός είναι ήδη έτοιμος. Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ έτσι κι αλλιώς αρχίζει. Πρέπει να 'μαστε πανέτοιμοι. ΟΛΟΙ μας.

Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ

Γραμματέας ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουμε τη μάχη στη νέα φάση με όπλο τα συμπεράσματα από τη δράση μας (2020-06-06 00:00:00.0)
Χρήσιμο εργαλείο για να φτάσει πιο μακρυά το κάλεσμα του ΚΚΕ (2015-01-17 00:00:00.0)
Η ωρίμανση του φρούτου (2013-03-30 00:00:00.0)
Η ωρίμανση του φρούτου (2013-03-30 00:00:00.0)
ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ ΑΙΜΙΛΙΑ (2009-02-21 00:00:00.0)
Εμπειρία, σχεδιασμός και έλεγχος εγγυώνται την επίτευξη των στόχων (2002-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ