- Ομοβροντία δηλώσεων προκαλούν στο Συνασπισμό οι προχτεσινές δηλώσεις Σημίτη περί διαλόγου με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δηλώσεις, που στο σύνολό τους κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο... - 1996-09-27 00:00:00.0"/> - Ομοβροντία δηλώσεων προκαλούν στο Συνασπισμό οι προχτεσινές δηλώσεις Σημίτη περί διαλόγου με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δηλώσεις, που στο σύνολό τους κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο... - 1996-09-27 00:00:00.0" /> Ελαβαν την πρόσκληση διαλόγου... | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ
Ελαβαν την πρόσκληση διαλόγου...
  • Ασαφές κλίμα στο Συνασπισμό
  • Δ. Τσοβόλας: Οχι στο ΠΑΣΟΚ της "ομάδας των τεσσάρων"

Ομοβροντία δηλώσεων προκαλούν στο Συνασπισμό οι προχτεσινές δηλώσεις Σημίτη περί διαλόγου με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δηλώσεις, που στο σύνολό τους κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο, ενισχύοντας την εικόνα ασάφειας που ήδη υπάρχει.

Μιλώντας στο Ρ/Σ "Πλάνετ", ο Γρ. Γιάνναρος,μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού, κάνει λόγο για "νέες πολιτικές πλειοψηφίες,για να οδηγηθεί η χώρα με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις στη νέα χιλιετία", σημειώνοντας παράλληλα πως "η συμπόρευση κομμάτων, που είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν την κριτική στην κυβερνητική πολιτική,που οδηγεί την Ελλάδα στην απομόνωση και το λαό στην υποβάθμιση, είναι χρήσιμη, αλλά δε φτάνει". Αλλο στέλεχος του ΣΥΝ, ο Ν. Μπίστης,ασκεί σε δήλωσή του κριτική στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι "η κοινή πορεία" "απαιτεί βαθιές αλλαγές που δεν είναι ορατές στον ορίζοντα", μιλώντας για "προγραμματικές αλλαγές", που "θα οδηγήσουν σε διαφορετικές εφαρμοζόμενες πολιτικές". Οπως επισημαίνει, ο Κ. Σημίτης θα "καταστεί δέσμιος της αυτοδυναμίας του και δε θα προχωρήσει στις αναγκαίες προγραμματικές τομές". Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος επισήμανε ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης", επειδή στις προτάσεις Σημίτη "λείπει η πραγματική σοβαρότητα". Τέλος, ο Γ. Δραγασάκης,σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ "Φλας", μιλά "δεξιά μετατόπιση" του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας παράλληλα ότι "παρόλο που διαφωνούμε με τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, φιλοδοξούμε σε κάποια θέματα, που έχουν επεξεργασμένες θέσεις και που δεν απαιτούν αν θέλετε μια γενικότερη επανάσταση για να γίνουν, να πάρουμε πρωτοβουλίες και θα απευθυνθούμε και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης".

Το ΔΗΚΚΙ

Με καταγγελίες του ηγετικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ιδίως της "ομάδας των τεσσάρων", απαντά το ΔΗΚΚΙ στις δηλώσεις Σημίτη. Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Δ. Τσοβόλας, "το σημερινό ΠΑΣΟΚ με ευθύνη της ηγεσίας του είναι σαφώς κόμμα των προνομιούχων κι όχι των μη προνομιούχων, είναι κόμμα συντηρητικό". Παράλληλα, βέβαια, από το ΔΗΚΚΙ προβάλλεται και η απόφαση της Α Συνδιάσκεψης σχετικά με τους τρεις όρους μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος. Παράλληλα, έντονη κριτική ασκεί το ΔΗΚΚΙ και στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, όπου σημειώνει ότι η κυβερνητική πολιτική έχει συμβάλει στη "συρρίκνωση της Ελλάδας και του ελληνικού έθνους"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ